Med 25. novembrom in 3. decembrom bo 10 restavracij destinacije Koper ponujalo posebne menije v znamenju mladega oljčnega olja, obiskovalcem pa bodo tudi pobliže predstavili najboljša mlada oljčna olja slovenske Istre.
Prihodnji petek, 24. novembra, bo v Kopru prireditev mlado oljčno olje, na kateri bodo med drugim razglasili najboljša mlada oljčna olja slovenske Istre, širša javnost pa bo najboljša mlada olja lahko podrobneje spoznala med 25. novembrom in 3. decembrom v sklopu Tedna mladega oljčnega olja. K promocijski akciji Teden mladega oljčnega olja so se pridružili restavracija Brič Dekani, Al Mulin, Salicornia, Placito Risano, Capra, Karjola Marezige, Gostilna Pod Slavnikom, Belvedur, Bistro Kavon in Kantina Romano. V sklopu tedna mladega oljčnega olja bodo omenjeni gostinski ponudniki pripravili posebne menije, ki jih bodo zaznamovala najboljša mlada oljčna olja slovenske Istre, obiskovalci pa bodo ob Tednu mladega oljčnega olja lahko še dodatno degustirali in spoznali mlada oljčna olja slovenske Istre.
Eden od ciljev projekta Mestne občine Koper, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper in Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper je namreč oljkarjem slovenske Istre ponuditi možnost, da se širši javnosti predstavijo kot vrhunski pridelovalci oljčnih olj, sočasno pa pri ljudeh dvigniti nivo ozaveščenosti glede poznavanja in pozitivnih učinkov uporabe oljčnega olja.
Več informacij dobite v knjižici Teden mladega oljčnega olja, kjer najdete tudi menije vseh sodelujočih restavracij.