Jutri bo v Žusterni ponovno zaživel center vodnih športov in aktivnosti Active Koper.

Od jutri, 1. julija, bo ljubiteljem morja in aktivnega preživljanja prostega časa v Žusterni ponovno na voljo pestra izbira vodnih športov in ostalih aktivnosti v sklopu parka vodnih športov Active Koper.

Letos se bo obisk parka še posebej izplačal občankam in občanom Mestne občine Koper, ki bodo upravičeni do posebnega, kar 50 odstotnega popusta na izposojo plovil in drugih rekvizitov.

Sicer je letošnja novost Active Koper Junior s ponudbo aktivnih počitnic in plavalnega tečaja za najmlajše, prav tako bo v sklopu Active Koper možno praznovanje otroških rojstnih dnevov.

V sklopu aktivnosti Active Koper boste lahko slovensko Istro po novem raziskali tudi z električnim kolesom na vodenem izletu v Krkavče, dvakrat tedensko pa bo na voljo tudi program vodne aerobike. Ostalim ljubiteljem vodnih aktivnosti bodo na voljo še številne druge aktivnosti iz redne ponudbe, kot so potapljanje, jadranje na deski, kajak, SUP, vodni park, tečaj plavanja, vodno kolo, vožnja s čolnom, premetavanje v zorbing žogi in najem koles.

Zdaj je čas, je letošnji slogan, ki se navezuje na vseslovensko kampanjo Slovenske turistične organizacije (STO) in vabi k raziskovanju in preživljanju dopusta v Sloveniji. Iz tega razloga se je Mestna občina odločila, da vse občane povabi k preživljanju dopusta na domačih plažah in jim vodne športe približa tudi s subvencioniranjem najema plovil. Za uveljavljanje bo treba predložiti osebni dokument in podpisati izjavo.

Delovni čas centra bo vsak dan, do 31. avgusta 2020, od 8. do 12. ure in popoldne od 16. do 20. ure, podrobnosti o ponudbi in cenah pa najdete na www.activekoper.si.

Foto: Jaka Ivančič