Ta mesec se v koprski Kavarni Triglav sladkamo s tortama Sladka Istra in Čokoladna Istra. Promocijska kampanja Altroke Istra by Sladka Istra je namreč v polnem teku.

Altroke Istra by Sladka Istra je ena od promocijskih aktivnosti destinacije Koper v sklopu projekta Slovenija, evropska gastronomska regija.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper smo v sklopu Altroke Istra by Sladka Istra k sodelovanju povabili istrske gostinske ponudnike, ki jih bomo z različnimi aktivnostmi podprli pri promociji sladkih istrskih produktov.  V zavodu smo namreč prepričani, da ima slovenska Istra veliko odličnih sladkih dobrot za ponuditi skozi vse leto in ne samo konec septembra, ko se v Kopru odvija tradicionalna prireditev – mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Poleg tega upamo, da bomo s promocijskimi aktivnostmi v sklopu projekta Altroke Istra pomagali istrskim gostinskim ponudnikom, da se po zahtevnem letu, ki ga je zaznamovala epidemija Covid-19, znova postavijo na noge. V ta namen so nastali tudi profesionalni videi in fotografije najbolj prepoznavnih gastronomskih ponudnikov destinacije Koper, v naslednji fazi pa se bomo lotili tudi promocijskih fotografij in videov koprskih kavarn, slaščičarn in drugih ponudnikov kulinaričnih dobrot.

V sklopu Altroke Istra by Sladka Istra pa bo od maja do konca leta vsak mesec v ospredju en istrski gostinski ponudnik oziroma slaščičarna ali kavarna z izbranimi istrskimi oziroma altroke sladicami. Nakupi izbranih sladic bodo njihovim kupcem prinašali dodatne ugodnosti. Tako bodo vsi, ki bodo v enem mesecu pri izbranem ponudniku za nakupe altroke sladic porabili skupno vrednost 20 evrov, prejeli dve brezplačni vstopnici za obisk koprskega Zvonika, prav tako se bodo s sodelovanjem v nagradnih igrah, ki potekata prek Facebooka in Instagrama, potegovali za brezplačne sladice in sladki muškat iz slovenske Istre.

Prvi ponudnik, ki sodeluje v akciji, je koprska kavarna Triglav, ki v mesecu maju ponuja altroke sladici torto Sladka Istra in Čokoladna Istra. Prvo odlikujejo istrske sestavine, kot so kutine, breskve in refošk, torto Čokoladna Istra pa med drugim zaznamujejo pinjole in mandlji.

Do konca leta se bodo v sklopu projekta pobliže predstavile še druge koprske kavarne, med njimi denimo kavarna Kapitanija in prenovljena kavarna Loggia, pa tudi drugi istrski ponudniki sladkih dobrot. Ker je še nekaj prostih mest za prijavo, se vsi zainteresirani ponudniki iz slovenske Istre za sodelovanje lahko prijavijo na tej povezavi.

Več na spletni strani Sladka Istra in Facebook strani Sladka Istra.