Altroke Istra Gourmet Festival oziroma fotografije istrske kulinarike bodo po novem krasile tudi poštne znamke in druge elemente filatelističnega sklopa. 

Blagovna znamka Altroke Istra bo od prihodnjega tedna svoj prostor našla tudi na poštnih znamkah. Pošta Slovenije je namreč v začetku letošnjega leta objavila natečaj za oblikovanje priložnostne poštne znamke v sklopu Euromed Postal – Festivali Sredozemlja.

Kot motiv za slovenski filatelistični sklop je izbrani oblikovalec Borut Bončina (Koroško filatelistično društvo) izbral fotografijo bakalaja, sicer delo primorskega fotografa Jake Ivančiča.  Za ilustracijo kuverte v omenjenem sklopu pa fotografijo sardel na žaru, prav tako fotografsko delo Jake Ivančiča.

V ponedeljek, 10. julija, bo tako na pošti 6104 Koper/Capodistria v obeležitev izida priložnostnega filatelističnega sklopa »Euromed Postal – Festivali Mediterana« poleg rednih dnevnih žigov v uporabi tudi poštni žig prvega dne.  Sklop je sicer sestavljen iz priložnostne poštne znamke, pole 25 poštnih znamk, ovitka prvega dne in poštnega žiga prvega dne. Koroško filatelistično društvo pa je v sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper in Borutom Bončino (KFD) pripravilo tudi maksimum karto kot dodatek k priložnostnem filatelističnem sklopu.

Poštne znamke z motivom bakalaja bodo na prodaj tudi v Turistično-informacijskem centru (TIC) Koper.