Letos poleti bo za potnike in kolesarje na voljo KOLOBUS, krožna avtobusna linija, ki bo povezala Koper in Kras. Avtobusni prevozi bodo uporabnikom na voljo od 1. julija do 2. septembra 2023, ob sobotah in nedeljah . V Kopru bo avtobus ustavil na glavni avtobusni postaji, opremljen pa bo tudi s prikolico za kolesa. Rezervacije mest niso možne.

 3.9.2023 KOLOBUS NE BO VOZIL! Namesto tega dne bo vozil še v soboto, 23. septembra 2023, in sicer med Koprom in Sežano, kjer se bodo potniki lahko udeležili različnih prireditev ob letošnjem Evropskem dnevu sodelovanja. Avtobus bo 23. septembra 2023 vozil po spremenjenem voznem redu, ki ga lahko najdete na: https://www.rrc-kp.si/kolobus-obvestilo-potnikom/. Za ta dan bo potrebna  vnaprejšnja rezervacija preko spletne povezave:

EU cooperation day_vozni red_23.9.2023

Prednost pri vstopu bodo imeli tisti, ki se bodo prijavili na prireditve v Sežani in sicer po vrstnem redu prijav. Zbiranje prijav se zaključi v nedeljo. Na avtobusu bo hostesa programa Interreg, ki bo preverjala prisotnost.

Postajališča:

Koper (glavna avtobusna postaja) – Kozina – Divača – Sežana – Divača – Kozina – Koper (glavna avtobusna postaja)

Storitev je v višini 80 odstotkov sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru strateškega projekta Adrioncycletour, program Interreg Italija-Slovenija. Razliko bodo zagotovile občine Sežana, Komen, Hrpelje Kozina in Divača.