Koprska turistična agencija Istranka izvaja pet različnih brezplačnih vodenih ogledov oziroma doživetij.

Med brezplačnimi vodenimi ogledi lahko izbirate med doživetjem Zakladi Kopra, Vinska pravljica v Kopru, S kolesom po »Porečanki«, Sprehodom po beneškem Piranu in Doživetjem mitske krajine v Rodiku.

Brezplačni voden ogled Kopra oziroma doživetje Zakladi Kopra je na voljo ob torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah ob 19. uri. V sklopu doživetja vas bodo popeljali po mestu, ki je prepleteno z beneško preteklostjo. Ogledali si boste glavni mestni trg – Titov trg, na katerem se nahajajo glavne zgodovinske stavbe, kot so cerkev z zvonikom, Pretorska palača in Loža. Sprehodili se boste po glavni Čevljarski ulici, do glavnih vhodnih vrat nekoč otoškega dela, ki je zaznamoval bogato kulturno dediščino.

V sklopu doživetja Vinska pravljica v Kopru pa bo zgodovinsko obarvanemu ogledu Kopra dodana gastronomska vrednost, ki odlično sovpada z odkritjem mestnih zakladov. Poleg Titovega trga, ki zajema kulturne bisere severnega Jadrana, boste odkrili lokalne vinske okuse, ki dopolnjujejo bogato zgodbo koprske krajine. V vinskem hramu boste odkrili okuse in lastnosti malvazije in refoška.

Doživetje S kolesom po »Porečanki« pa predvideva vožnjo po delu kolesarske poti Pot zdravja in prijateljstva – Parenzana, na trasi katere je nekoč potekala železniška pot od Trsta do Poreča.

Vodeni ogledi Kopra so na voljo ob torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah ob 19. uri izpred turistične agencije Istranka v Kopru, ostali ogledi in ogledi večjih skupin pa so možni po predhodni najavi, več informacij in rezervacije doživetij na spletni strani agencije.

Agencija Istranka vodene oglede izvaja v slovenskem, italijanskem ali angleškem jeziku.