Destinacija Koper je vse bolj priljubljena med češkimi turisti. V sklopu obiska Slovenije je naše mesto pred dnevi gostilo skupino 12 turističnih agentov.

Statistični podatki kažejo, da je naša destinacija med češkimi turisti zelo priljubljena. Letos so v destinaciji Koper do vključno avgusta ustvarili skupno nekaj manj kot 15 tisoč nočitev in so med tujimi turisti na 4. mestu. Prejšnji teden se je v Sloveniji mudila skupina dvanajstih turističnih agentov, ki so obiskali Vipavsko dolino, Kras in Slovensko Istro. Med postankom v Kopru so si ogledali predvsem znamenitosti mestnega jedra, Pretorsko palačo, zvonik, Ložo, Foresterijo in Armerijo, nad katerimi so bili očarani. Nekateri od njih so bili v Kopru prvič, vendar so nam zaupali, da je mesto s svojo urejenostjo in številnimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi resnično preseglo njihova pričakovanja. Tako so nekateri že vključili Koper v svoje aranžmaje.

Poleg mestnega jedra so si ogledali in doživeli lepote zelenega podeželja, in sicer vinsko fontano v Marezigah ter Domačijo Butul.

Namen tovrstnih obiskov je krepitev sodelovanja s tujimi turističnimi agencijami in večja prepoznavnost destinacije. »Češki gostje so hvaležni in zvesti gostje. Tu se počutijo kot doma in radi raziskujejo Slovenijo,« poudarjajo na Domačiji Butul, kjer imajo 20-letne izkušnje s češkimi gosti.