51. Praznik refoška in slovenske Istre je pred vrati. Odvil se bo med 17. in 19. majem v Marezigah. Sobotni dan (18. maj), je namenjen mladim. Poleg večernega koncerta skupine Pantaloons, treh prijateljev s Primorske, ki smo jih lahko spoznali tudi v oddaji Slovenija ima talent, bo program čez cel dan pester. Dogajalo se bo od 12. ure naprej: Gourmet festival, atelje na prostem, prihod starodobnikov, delavnica z mladimi vinarji.

Julija Jogan, malda vinarka

Prijava na delavnico: Dimenzije refoška

Vse nadobudne mlade, ki se želijo naučiti pravilnega degustiranja vin in spoznati vse o refošku, avtohtoni primorski sorti, vabimo k prijavi na brezplačno delavnico Dimenzije refoška, ki bo potekala v soboto, 18. maja, ob 17. uri v Zadružnem domu Marezige.

S svojimi vini različnih stilov (mlada vina, odležana vina, rose…) se bodo predstavili mladi vinarji Bio Vina Montis & Eko Laura, Vina Jogan, Ekološka kmetija Plahuta, Vina Kralj in Vina Sartori. Delavnico bo povezovala Maja Koren Ivančič, svetovalka za vinogradništvo in vinarstvo iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova gorica. Na delavnici se boste lahko družili z mladimi prevzemniki vinskih kleti, ki s svojim znanjem, izkušnjami in vzorom lahko dajo zagon in spodbudo panogi vinogradništva in vinarstva, predvsem pa pokažejo kako lahko dvignemo nivo vin sorte refošk.

Prijava: obvezna je predhodna prijava do sobote, 18. maja, do 12. ure na način, da izpolnite prijavnico tukaj (prijavnica bo odprta do zapolnitve mest).