Turistična zveza Slovenije je tudi letos podelila nagrade v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna in destinacija Koper si jih je prislužila kar dve.

Moja dežela – lepa in gostoljubna je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti, ki ga organizira Turistične zveze Slovenije. Letošnje vodilo tekmovanja je bilo »Kjer je zdravje doma”, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da je Slovenija država, v kateri se velik pomen posveča zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.

Letošnja svečana podelitev nagrad je potekala v Laškem v okviru Dnevov slovenskega turizma. Nagrade sta podelila predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han v petnajstih kategorijah, in sicer večja, srednja in mala mesta mestna jedra, vaška jedra, trška jedra, turistični kraji, zdraviliški kraji, izletniški kraji, kampi, glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti, izletniške točke in Petrolovi servisi.

Mesto Koper je že drugo leto zapored prejel 1. nagrado v kategoriji večjih mest, 3. mesto pa so si v kategoriji izletniških krajev prislužile Marezige. Svečane prireditve sta se udeležila župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in predsednik Krajevne skupnosti Marezige Alen Babič, ki sta prevzela priznanji.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je ob tej priložnosti povedal, da je zelo vesel, da vsa Slovenija spremlja in ceni rezultate dela in prizadevanj za lepši, bolj urejen in prijaznejši Koper ter se zahvalil turističnim delavkam in delavcem, ki vedno znova poskrbijo, da gostje iz Kopra odhajajo navdušeni in se v mesto tudi radi vračajo.

Direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Mojca Vojska je nad nagrado navdušena in verjame, da je to lepa spodbuda in popotnica za nadaljnji razvoj turizma na destinaciji. Z novo strategijo, ki se pripravlja za področje turizma, bodo še bolj konkretizirali načrte in dali jasno usmeritev turističnim ponudnikom za naprej.