Parkirišče pred koprskim stadionom Bonifika se je minuli vikend prelevilo v sejmišče tradicionalnih Dnevov kmetijstva slovenske Istre, na katerih se je na kar 112 stojnicah predstavilo rekordno število ponudnikov iz cele Slovenije. Osrednja tema letošnjega sejma so bile oljke in oljčna olja, je pa bilo na bogato obloženih stojnicah mogoče kupiti tudi izdelke oziroma pridelke vinarjev, čebelarjev ter proizvajalcev sirnih in mesnih izdelkov.

Glavni akterji so bili znova ponudniki na stojnicah, teh je bilo več kot 90, ki so na stojnicah predstavljali in prodajali najrazličnejše pridelke oziroma izdelke. Tudi letos je bilo največ ponudnikov suhomesnatih izdelkov in sirov, marmelad in različnih namazov, vloženih dobrot, kislega zelja, zelenjave in sadja, sladkarij, kot tudi ponudnikov domače kozmetike, rokodelskih izdelkov in drugih produktov, ki jih na kmetijskem sejmu ne manjka. Pred šotorom so si obiskovalci lahko ogledali več kot 30 različnih strojev kmetijske mehanizacije, v nedeljo pa spoznavali tudi postopek pravilnega podiranja dreves in delovanje stroja za drobljenja vej.

Organizatorji so tokrat zadeli v polno s tem, ko so k sodelovanju povabili strokovnjake iz KGZS – Nova Gorica, IZO in KZ Agrarie, ki so v sklopu svojih kotičkov na več kot 200 kvadratnih metrov površine pripravili razstavo oljk in oljčnega olja, na kateri so lahko obiskovalci občudovali tudi več kot 70 let staro oljko. Dobro je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce, ki so lahko v mini živalskem vrtu od blizu opazovali in spoznavali domače živali ter z njimi vzpostavili pristen stik.

V okviru programa za najmlajše so organizirali številne likovne delavnice na temo oljke, za nepozabno zabavo pa je poskrbel legendarni Ribič Pepe in otroška predstava Lisička Zvitorepka