Koper bo to soboto in nedeljo že 15. leto zapored gostil priljubljene Dneve kmetijstva slovenske Istre. Prireditev bo letos v šotoru na parkirišču pred stadionom Bonifika. Letošnja prireditev bo v znamenju oljke in oljčnih olj, tako bodo v ta namen izvedli različne aktivnosti na osrednjo temo.

Tudi letos se bo ob tej priložnosti podeželje Istre in Slovenije z vsemi svojimi darovi in pridelki preselilo v mesto. Sejem, ki ga že 15. leto zapored organizira Mestna občina Koper v sodelovanju s skupino Tojeto, d. o. o., bo potekal na parkirišče pred stadionom Bonifika. Vstop na sejem je prost, obiskati pa ga bo možno v soboto in nedeljo, 19. in 20. oktobra, med 9. in 19. uro.

Glavni akterji prireditve bodo tudi letos ponudniki na stojnicah, ki se bodo predstavili s svojimi domačimi izdelki, pridelki in nam predstavili kulinarične ter kmetijske dosežke leta. Letos se bo predstavilo 93 ponudnikov na 112 stojnicah, saj so k sodelovanju povabili raznoliko paleto ponudnikov, od oljkarjev, vinarjev in čebelarjev, proizvajalcev mesnih in sirnih izdelkov do rokodelcev in izdelovalcev najrazličnejših kozmetičnih pripravkov iz darov narave. Na več kot 1.200 m2 zunanjih površin bo razstavljena kmetijska mehanizacija, ki iz leta v leto navduši številne obiskovalce iz okoliških krajev.

Organizatorji so letos k sodelovanju povabili strokovnjake iz KGZS – Nova Gorica, IZO in KZ Agrarie, ki bodo predstavili oljke in oljčno olje. Obenem se obeta prav posebna Oljčna pot za vse, kjer bodo lahko obiskovalci s strokovnimi predstavitvami, delavnicami in degustacijami oljčnega olja vrhunskih pridelovalcev okušali le najboljše.

V sklopu programa bo poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce. V mini živalskem vrtu bodo lahko od blizu opazovali in spoznali navade domačih živali ter z njimi vzpostavili pristen stik. Organizirane bodo likovne delavnice za otroke na temo oljke. V soboto ob 12. uri bo sejem obiskal Ribič Pepe, v nedeljo ob 12. uri pa bo na glavnem odru otroška predstava Lisička Zvitorepka.

Obisk sejma in vse ostale spremljajoče aktivnosti bodo za obiskovalce brezplačne.

Več informacij lahko najdete na www.dnevi-kmetijstva.si ali na facebook strani: Dnevi kmetijstva slovenske Istre.