Pred nami je še en deževen konec tedna, program Fantazime pa se nadaljuje na toplem.

Deževna vremenska napoved tudi tokrat ni razlog, da bi ostali doma. Program Fantazime se seli pod streho, tokrat v dvorano sv. Frančiška Asiškega. Jutri, 16. decembra, ob 19. uri, bodo z nami člani Klape Semikantá, ki bodo poskrbeli za tisto pravo predpraznično vzdušje.

Najmlajši si bodo tudi to soboto in nedeljo, ob 11. uri, v dvorani sv. Frančiška Asiškega ogledali predstavi v izvedbi Gledališča Bičikleta, in sicer v soboto bo na sporedu predstava Mehurčki, v nedeljo pa Potujoči cirkus nerodne Avguštine.

Tudi to nedeljo bomo zaključili na Adventnem sprehodu. Sprehajalci se bodo malo pred 16. uro zbrali pred glavnim vhodom v koprsko stolnico na Titovem trgu, pot pa jih bo tokrat vodila mimo rotunde sv. Janeza Krstnika, cerkve sv. Ane, kapele sv. Tomaža, cerkve sv. Basa in cerkve sv. Nikolaja. Sprehod se bo zaključil v stolnici Marijinega Vnebovzetja, kjer bomo v sodelovanju s skavti prižgali lučko miru iz Betlehema. Na poti bodo za glasbeni program poskrbeli trobilni trio in trio flavt Glasbene šole Koper.

Pričele so se tudi priprave na predbožični program, ki nas čaka v naslednjem tednu. Od srede, 21. decembra, do petka, 23. decembra, bo Božični sejem ponudil odlično priložnost za zadnje nakupe prazničnih daril. Med 22. in 24. decembrom pa bodo otroci aktivni v Božičkovi pošti. Ustvarjali bodo na delavnicah in izdelali pismo, ki ga bodo dostavili v pravi Božičkov nabiralnik. Otroci se bodo z Božičkom tudi fotografirali. Vstop bo prost, potrebna pa je predhodna rezervacija, na povezavi: https://bit.ly/bozickovapostakoper.