Praznična razsvetljava v Kopru bo žarela še do konca tega tedna. Fantazima je bila zaradi aktualnih razmer drugačna, kljub temu pa je tudi v teh, posebnih časih, marsikomu pričarala praznično vzdušje.

Praznična razsvetljava v Kopru je zažarela 6. decembra 2020, s čimer se je uradno začela Fantazima. Zaradi vladnih ukrepov in omejitev je bila drugačna od prejšnjih let, brez množičnih prireditev, prazničnih sejmov in drugega dogajanja. Poleg bogate praznične okrasitve mesta so jo zaznamovali nekateri virtualni dogodki. Najprej video ob prižigu prazničnih luči, ki je naletel na odličen odziv med občinstvom, saj si ga je ogledalo več kot 50 tisoč ljudi, sledil je virtualni obisk Božička, ob koncu leta pa še virtualna prireditev Silvestrski večer pri vas doma ter virtualna praznična čestitka županov istrskih občin.

Bogato praznično razsvetljavo mesta, ki smo jo letos dopolnili tudi z nekaterimi novimi svetlobnimi elementi, si je kljub omejitvam ogledalo veliko ljudi. Številni so izkoristili čas praznikov, ko ni bilo omejitve gibanja med občinami, prav za ogled praznično okrašenega Kopra. Predvsem prek spleta so na račun koprske Fantazime deževale številne pohvale. Marsikdo je priznal, da ga je prav Fantazima v teh posebnih časih odgnala od vsakodnevnih skrbi ter da jim je novoletna okrasitev mesta pričarala tisto pravo praznično vzdušje.

Praznično okrasitev mesta si bo mogoče ogledati še do konca tega tedna, v ponedeljek, 18. januarja, pa bodo praznično razsvetljavo začeli postopoma odstranjevati.

V naslednjih dneh bodo znani tudi zmagovalci prazničnih nagradnih iger – Fantazima 2020 v soju prazničnih luči in Najlepše božično drevo 2020. Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran in družbeni omrežji Facebook in Instagram s profilom Visit Koper, kjer bomo objavili imena srečnih nagrajencev.