Fantazima v Kopru bo tudi v predbožičnem tednu postregla z bogatim dogajanjem.

Pisano dogajanje Fantazime v Kopru se stopnjuje. Medtem, ko lahko v prvi polovici tedna uživate na drsališču ob morju in v Zimski vasici, bo od sobote, 23. decembra, pa vse do 1. januarja dogajanje zaznamoval vsakodnevni glasbeni program in ostalo bogato praznično dogajanje.

To sredo, 20. decembra, ob 19. uri bodo glasbeniki Glasbene šole Koper poskrbeli za kratkotrajni glasbeni performans na nekaterih mestnih ulicah in trgih (Verdijeva ulica in Titov trg, Gortanov trg in Taverna).

To soboto, 23. decembra, bo dogajanje v Taverni popestril nastop Cantica Ladies, na predbožični večer, 24. decembra, koncert mladih pevskih talentov pevske šole Cirque pod vodstvom Lee Sirk, za tem pa še nastop skupine Under Zero, na božič, 25. decembra, se bomo zabavali v melodijah Zucchero Celebration Band, 26. decembra pa z zasedbo Jet Black Diamonds.

23. decembra med 10. in 20. uro bo dogajanje ob Taverni popestril tudi Božični sejem, najmlajše pa bo v nedeljo, 24. decembra, ob 11. uri razveselil prihod Božička, ki se bo s kočijo Kobilarne Lipica pripeljal v Taverno. V nedeljo, 24. decembra, ob 16. uri bo na programu še zadnji adventni sprehod.

Sicer bo 23. decembra tudi Caprisov božični koncert ob 30. obletnici radia. Pod šotorom za olimpijskim bazenom v Kopru bo nastopila legendarna skupina Parni Valjak, 25. decembra pa bo v šotoru techno dogodek SDJF – Samo da je fešta. 26. decembra, ob 19. uri, bo v športni dvorani OŠ Koper Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper.

Na božič se pripravljajo tudi na podeželju destinacije Koper. Tako bodo to sredo, 20. decembra, ob 17. uri v cerkvi na Škofijah na ogled postavili ročno izdelane jaslice, ki jih je izdelala skupina domačink. 23. in 24. decembra bo znova čarobno tudi v Šmarjah na prireditvi Čarobnost božiča na trgu. V Marezigah bo 23. decembra, ob 18. uri Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige, 25. decembra pa se v Dekanih začenja zdaj že tradicionalna razstava jaslic na dvoriščih domačinov. Ogled jaslic bo možen vsak dan, vse do 6. januarja, 26. decembra, ob 17. uri, pa bo voden skupinski ogled Od jaslic do jaslic, ob 15. uri pa Tradicionalna briškolada.

Več dogodkov odkrijte na www.visitkoper.si