V novi, 11. izdaji svetovno znanega vodnika oljčnih olj Flos Olei, ki velja za nekakšno biblijo na tem področju, je letos kar 9 oljkarjev iz Mestne občine Koper.

V kratkem bo izšla najnovejša edicija svetovno znanega vodnika oljčnih olj Flos Olei 2020. Med 500 najboljših pridelovalcev oljčnega olja iz 53 držav se je uvrstilo tudi 11 oljkarjev iz Obalno-kraške regije, od tega kar 9 oljkarjev iz Mestne občine Koper.

Med najbolje ocenjenimi oljčnimi olji z destinacije Koper so Adamič – Olje Ronkaldo, Ekološka Kmetija Bem – Boris Sabadin, Ekološka kmetija Bočaj, Vanja Dujc, Ekološka kmetija Jasa – Arsen Jurinčič, Jenko, Morgan, Eko oljčna kmetija Šavrin in Kmetija Šturman.

Mestna občina Koper je na uspehe svojih oljkarjev ponosna, tudi sicer na različne načine podpira njihovo delo. Med drugim je občina krila tudi strošek prijave za en vzorec oljčnega olja tistim sodelujočim na natečaju za Županovo oljčno olje 2019, katerih vzorci oljčnega olja so dosegli zadostno število točk za uvrstitev v omenjeni vodnik.