Minuli konec tedna je Gledališče Koper sodelovalo na Sladki Istri in skupaj s Palčico Pomagalčico zbiralo sredstva za dečka Urbana.

V gledališču je marsikateri konec tedna deloven, a zadnji je bil še posebej intenziven. Udeležili so se Sladke Istre v Kopru, kjer so s Palčico Pomagalčico in dobrodelnimi škratki zbirali sredstva za dečka Urbana. Na stojnici Gledališča Koper so se osredotočili na prodajo sladkih dobrot, ki so jih sami pripravili. Vrhunec je predstavljala dražba »Urbanove torte«, ki jo je lastnoročno spekel igralec Igor Štamulak. Tako so skupaj z ekipo Palčice Pomagalčice v minulih dneh zbrali 6.317 evrov, ki bodo namenjeni Urbanovi genski terapiji, da bo lahko govoril in samostojno hodil.

»Prvotni namen je bil promocija koprskega gledališča, a ko so nam organizatorji povedali, da bodo na sosednji stojnici tudi Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, smo takoj vedeli, kaj bomo počeli. Spekli smo drobno pecivo, ki sta ga igralca Rok Matek in Mojca Partljič uspešno tržila na stojnici. Kasneje je Igor Štamulak prinesel še torto, ki jo je sam spekel. Dali smo jo na dražbo. Bil je zelo uspešen konec tedna, saj smo združili prijetno s koristnim. Sodelovanje pri zbiranju sredstev za Urbanovo terapijo nam je vsem napolnilo srce.«
Matej Sukič, vodja odnosov z javnostmi v Gledališču Koper

»Zbrali smo neverjetnih 6.317 evrov, ki bodo Urbanu omogočili, da se bo ponovno rodil. Tudi on bo nekega dne mamici rekel rad te imam, hodil in samostojno živel dragocene trenutke življenja. Hvala gledališčnikom, ker so bili naši dobrodelni škratki, ki spreminjajo svet in podarjajo prijaznejši jutri. Urbanov prstek na prstek, pozdrav vsem in se vidimo v gledališču.«
Larisa Štoka, Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki

Prav tako še sporočajo, da so vpis abonmajev za sezono 2021/2022 podaljšali do petka, 1. oktobra. Abonmaje lahko ljubitelji gledališča kupijo tudi z boni (BON 21).