Partnerji mednarodnega evropskega projekta REVIVE – koordinirajo ga v Združenju zgodovinskih mest Slovenije – mlade med 18. in 30. letom vabijo, da se jim pridružijo pri raziskovanju, kako lahko kulturna dediščina navdihne skupnosti pri razvoju novih trajnostnih življenjskih prostorov.

Iščejo mlade talente iz različnih strok, ki bi želeli postati del kreativnih mednarodnih ekip za eksperimente v živo. Ti bodo potekali letos v Sloveniji od 30. junija do 14. julija in na Finskem od 30. septembra do 14. oktobra 2024. V tem času bodo ekipe na konkretnem primeru starega mestnega jedra, ob sodelovanju mentorjev mednarodnih univerz in prakse ter skupaj z lokalnimi prebivalci ustvarjale nove bivanjske rešitve za prihodnje generacije. Stroške poti, namestitve in prehrane 100-odstotno krije projekt.

Kako do prijave?

Mladi, ki jih zanima sodelovanje, naj pošljejo svoj življenjepis in motivacijsko pismo na info@zgodovinska-mesta.si skupaj s portfeljem (neobvezno). V pismu naj pojasnijo, kako bi lahko prispevali k projektu in v katerem eksperimentu bi radi sodelovali. Sodelujejo lahko v več poskusih (odvisno od razpoložljivosti). Rok za oddajo vloge je 29. januar 2024.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Foto: Unsplash (Naassom Azevedo)