Zadnji julijski četrtek je minil v znamenju kulinarike, prijetne glasbe in čudovitega vzdušja.

Altroke Istra Gourmet Festival je znova navdušil. Zadnji četrtki v mesecu so namreč rezervirani za druženje na kulinarični tržnici, ki se tudi letos seli po različnih krajih destinacije Koper. Tokrat je Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper prireditev izvedel v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Sveti Anton na tamkajšnjem parkirišču in bližnjem igrišču.

Množica obiskovalcev, ki se je včeraj zbrala v Svetem Antonu je lahko izbirala med različnimi jedmi in osvežilnimi napitki, ki so jih pripravili ponudniki. Tokrat so na prireditvi sodelovali Kantina Romano, Altroké, Koča na Kokoši, Di Kappa tartufi, Folpo, Turistično in kulturno društvo Šparžin, Gostilna Belvedur, Ištrijankica, BIO vina Montis & EKO Laura, Vina Bordon, Vina Sartori, Santomas, Limoni Šik, Istrape distillery in Pivovarna Varuh.

Kljub vročemu poletnemu dnevu je bilo vzdušje na prizorišču prijetno. Za glasbeno podlago in popestritev je tokrat poskrbel domačin Lean Kozlar Luigi z bandom, ki je občinstvo navdušil z avtorskimi uspešnicami in drugimi znanimi slovenskimi in tujimi skladbami. Odličen je bil tudi odziv na Altroke Bus, ki je vsako polno uro brezplačno odpeljal obiskovalce na prizorišče prireditve iz centra Kopra.

Naslednja izvedba Altroke Istra Gourmet Festivala se seli v Dekane. V četrtek, 25. avgusta, bo po domačih jedeh, istrskem pršutu, fužih s tartufi, pedočih in sladkih fritolah dišalo na vaškem igrišču pod cerkvijo, za glasbo pa bodo poskrbeli Ne me jugat.

Avtor fotografij: Jakob Bužan