Področje kulture v destinaciji Koper je bogatejše za spletni časopis. Izšla je namreč prva številka KULTURALIST-a.

Ker je na področju kulture v Mestni občini Koper veliko dogodkov in vsebin, ki ostajajo marsikomu neznani ali pa je njihova pojavnost zelo razpršena preko veliko različnih kanalov, smo v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper zasnovali nov spletni časopis – KULTURALIST, ki vsebine povezuje na zanimiv, interaktiven in slikovit način.

K sodelovanju smo povabili različne deležnike, ki delujejo na področju kulture in sooblikujejo njene vsebine v Mestni občini Koper.

Kot pojasnjuje urednica časopisa Emilija Kastelic, ki je v Zavodu zadolžena za področje kulture, spletni časopis na enem mestu združuje različne vsebine: od vsebin Javnih zavodov, ki delujejo na področju kulture, ostalih organizacij in vsebin bralcev, do aktualnih informacij glede razpisov, izobraževanj in koledarčka dogodkov ter drugih sorodnih vsebin. »Namen KULTURALIST-a je bralcem ponuditi različne zanimive informacije s področja ljubiteljske kulture in institucionalne kulture, z namenom promocije in dviga ozaveščenosti kulture in njenih ustvarjalcev«, pojasnjuje Kasteličeva. Po njenih besedah lahko naslednjo številko pričakujemo v začetku leta 2022, prva izdaja pa je dostopna tukaj.