Nastanitveni ponudniki destinacije Koper so meseca julija zabeležili več nočitev in več prihodov kot v enakem obdobju lani.

V turistični destinaciji Koper statistični podatki na podlagi portala Turistična taksa za mesec julij pričajo o 15-odstotnem večjem obisku po številu nočitev glede na leto 2022 in 13-odstotnem večjem obisku po številu prihodov glede na enako obdobje v letu 2022.
Glede na strukturo gostov so domači turisti ustvarili približno 21 odstotkov nočitev, tuji pa 79 odstotkov. Od tujih turistov so v hotelih, apartmajih, zasebnih sobah in drugih vrstah nastanitev zabeležili največ Nemcev, Madžarov, Čehov, Poljakov in Belgijcev ter Francozov.
V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pričakujejo, da se bo dobra turistična zasedenost nadaljevala tudi v mesecu avgustu in septembru. Spodbudna novica je, da nedavna katastrofalna ujma, ki je prizadela del države, ni botrovala večjim odpovedim rezervacij. V večjih nastanitvenih obratih destinacije Koper so sicer zabeležili nekaj odpovedi, ki pa so jih takoj nadomestili z novimi rezervacijami oziroma prihodi turistov.
Sicer pa Koper konec septembra čaka največja prireditev – Altroke Sladka Istra. Slednja bo v soboto, 23. septembra, na enem mestu združila ponudnike sladkih dobrot, vin in drugih pijač ter jedi s pridihom Istre. Tako bo tudi Altroke Sladka Istra še razlog več za obisk destinacije Koper.