Jutri nas v Kopru čaka nova kulinarična prireditev, na kateri bodo v ospredju pristne jedi lokalnih ponudnikov, odlična vina domačih vinarjev ter druge istrske dobrote.

Altroke Istra Gourmet Festival je celodnevna prireditev, ki se bo do konca septembra zadnje četrtke v mesecu selila po različnih lokacijah destinacije Koper. Premierna izvedba tega festivala istrske kulinarike bo jutri, v četrtek, 24. junija, med 11. in 22. uro na dvorišču Vinakoper. Na zunanje prizorišče med upravno stavbo in kletjo ter vinskim butikom in restavracijo bodo postavili stojnice, na katerih bodo različni gostinski ponudniki iz slovenske Istre ponujali različne jedi, lokalni vinarji vina, na voljo pa bodo tudi pivo, gin in druge pijače ter seveda sladke dobrote z istrskim pridihom. Med gostinskimi ponudniki na stojnicah se bodo denimo predstavili gostilna Pirun iz Grintovca, koprske restavracije Kogo, Džungla in Altlantida gastroBar, Okusi Istre, Kantinaromano, Altroke`, piranski brancin Fonda in Gastro project. Med vinsko ponudbo pa bodo obiskovalci lahko poskušali različna vina iz vinskih kleti Brič, Santomas, Vinakoper, vina Bordon, Vina Montis & Eko Laura.

Vstop na prireditev bo prost, jedi in pijače pa bo možno kupiti neposredno pri ponudnikih na stojnicah. S sprostitvijo ukrepov obiskovalci prireditve ne bodo potrebovali izpolnjevati PCT pogoja, pozorni bodo morali biti le na spoštovanje ustreznih razdalj in zaščitnih ukrepov.

Vse skupaj bo popestril tudi glasbeni program. Ob 19.30 bosta nastopili klapa Semikantá in Oktet Aljaž, prireditve pa se bo udeležila tudi vinska kraljica slovenske Istre Tea Ivančič.

V četrtek torej si rezervirajte čas za druženje v znamenju Istre. Dobimo se na Vinakoper!

 

Program prireditve je sofinanciran v sklopu operacije Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino so odgovorni partnerji projekta. Organ upravljanja določen za izvajanje Operativnega programa ESPR v Republiki Sloveniji 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.