Čeprav so vladne omejitve v zadnjih dneh vplivale na odpovedi nekaterih prireditev, nam julija v destinaciji Koper ne bo dolgčas.

Potem ko sta se sinoči začela Primorski poletni festival in Festival Poletje z biseri, bodo ta konec tedna dogajanje v destinaciji Koper popestrili tudi Istrska tržnica, Alpe Adria PUF Festival in Marezijazz.

Istrska tržnica je letošnja novost v Kopru. Na trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) je že postavljenih 8 lesenih hišk, v katerih bodo vse konce tedna v juliju in avgustu istrski ponudniki prodajali svoje izdelke in pridelke, kot so domače sadje in zelenjava, suho sadje, vloženo sadje in zelenjava iz lastne pridelave, domače marmelade, kompoti in drugi sorodni izdelki ter začimbe in dišavnice, vino, oljčno olje in drugi gastronomski zakladi slovenske Istre.

Istrsko tržnico boste lahko obiskali že ta petek, soboto in nedeljo, med 17. in 23. uro. Vsi zainteresirani ponudniki za sodelovanje na Istrski tržnici se lahko obrnejo na Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper oziroma na elektronski naslov turizem@koper.si.

Sicer se jutri začenja tudi Alpe Adria PUF festival, ki bo z lutkovnimi in uličnimi predstavami bogatil konce tedna v Kopru vse do konca avgusta.

V soboto pa se v Kubedu začenja Festival Marezijazz, ki letošnjo petnajsto obletnico praznuje v nekoliko drugačni obliki. Na koprskem podeželju se bodo zvrstili trije koncertni večeri, prvi to soboto, 4. julija, v Kubedu, 7. avgusta »na višti« v Marezigah, 5. septembra pa v Sv. Antonu.

V soboto ob 20. uri bodo na odru pod borovci v Kubedu nastopili Just Friends Quartet, ki so pred dobrim mesecem izdali svoj drugi album. Sledil bo jam session v sodelovanju z glasbeno šolo JazzObala.

Sicer pa bodo ponedeljke v Kopru zaznamovali Poletni koncerti v Taverni, ob torkih bo Martinčev trg kot tradicionalno v znamenju Poletnih gledaliških večerov, na trgu pri kavarni Triglav  pa bo Triglav kviz, ob sredah se na Kapodistriasovem trgu nadaljuje Festival Poletje z biseri, srede bo zaznamoval tudi Otroški poletni gledališki vrtiljak, četrtke, petke in sobote pa Alpe Adria PUF festival. Ob sobotah bo znova na sporedu tudi Homo na plac, ob nedeljah pa Glasbeni utrinki Kopra. Vse do konca avgusta nam bo družbo delal tudi Primorski poletni festival, 21. julija bo dogajanje popestrila Etnohisteria, v začetku avgusta Frivolus,, konec avgusta pa Folkest.

Zaradi novih vladnih omejitev letos ne bodo izvedli Fešte kalamarov in Mediterana in Poletja v Bertokih.

Dogodke in prireditve v destinaciji Koper lahko spremljate na spletni strani www.visitkoper.si in  Facebook strani Visit Koper.

Od te sobote dalje se spreminja tudi urnik TIC-a v Pretorski palači, ki bo odslej odprt od 9. do 19. ure. V tem času bo odprt tudi koprski zvonik.