Dobra dva meseca nas ločita od enega največjih športnih dogodkov leta ‒ svetovnega pokala v športnem plezanju Koper 2023. Na tej vrhunski športni prireditvi se bo znova združila elita najboljših plezalcev z vsega sveta. Vstopnice so že na voljo!

Prireditev v Kopru obljublja izjemno vzdušje, osupljive dosežke in adrenalinske trenutke, ki bodo navdušili gledalce. Ne zamudite priložnosti, da si ogledate vrhunske plezalce, med njimi bosta tudi najboljša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret in lanskoletni zmagovalec tekme v Kopru Luka Potočar.

Luka Potočar, zmagovalec lanske tekme v Kopru in zmagovalec skupnega seštevka v težavnostnem plezanju lanske sezone: »Verjamem, da nas bodo tudi na letošnji tekmi z velikim obiskom in bučnim navijanjem nagradili naši navijači. Občutek, ko stojim pod plezalno steno in slišim navijanje slovenskih gledalcev, je neprecenljiv. To me motivira, da iztisnem še zadnje atome in presežem meje svojih sposobnosti. Tekma bo priložnost za predstavitev vrhunskega športnega plezanja, saj bomo prisotni vsi najmočnejši svetovni tekmovalci v tej disciplini, hkrati pa bo priložnost tudi za družabni spektakel in uživanje z navijači.«

Po izjemno uspešni prvi tekmi lani so organizatorji pred izzivom, kako letošnje tekmovanje še nadgraditi. Aktivnosti za nepozabni športni spektakel že potekajo. Vrhunsko športno prireditev z najboljšimi svetovnimi plezalci ‒ tako v ženski kot moški konkurenci ‒ bo dopolnil spremljevalni program, zaradi katerega bo prireditev še bolj spektakularna.

O tem, kaj vse so pripravili, je več povedal organizacijski vodja tekmovanja Matej Planko: »V petek dopoldne bo v času kvalifikacij organizirana mini olimpijada za učence osnovnih šol s pridihom planinstva in športnega plezanja. Pred polfinalnim nastopom bo za ogrevanje vzdušja skrbel DJ z odličnim glasbenim programom. Ob istem času se bodo na stojnicah na prizorišču predstavljali lokalni ponudniki in partnerji prireditve, ki bodo poskrbeli za pravo festivalsko vzdušje. V soboto bo ekipa radijske postaje VAL 202 poskrbela za spektakularni spremljevalni program. Ob 17. uri pa se boste lahko prepustili glasbi mladih glasbenih skupin v sklopu akcije Prva priložnost, ki vas bo navduševala s svojimi ritmi. A to še ni vse! Po končanem finalu, približno ob 22. uri, pa se bo na odru zasvetila luč priznane slovenske skupine. Že zdaj začnite ugibati, katera skupina bo to, saj bomo ime izdali mesec pred začetkom tekme.«

Cene vstopnic ostajajo enake, kot so bile lani. Odrasli bodo za enotno vstopnico za oba večera odšteli 20 evrov, otroci pa 10 evrov. Letošnja novost so VIP-vstopnice po 95 evrov. Posebna vstopnica omogoča sedež v bližini plezalne stene, brezplačno parkirišče in pogostitev. Vsi, ki so lani izkoristili ponudbo Prve Osebne zavarovalnice za brezplačen ogled koprskega spektakla, bodo letos lahko kupili dve vstopnici po polovični ceni, hkrati pa bodo to lahko ugodnost zagotovili tudi svojemu prijatelju z osebnim povabilom. Vstopnice s 25-odstotnim popustom bodo na voljo za člane PZS in prebivalce Mestne občine Koper. Ob plačilu vstopnic z VALU-jem bodo obiskovalci lahko izkoristili še dodatni 10-odstotni popust.

Vstopnice so na voljo TUKAJ.

»Veseli me, da bo Koper tudi letos prizorišče tekme svetovnega pokala v športnem plezanju. Gre za vedno bolj priljubljen šport, zato sem prepričan, da bo septembra naše plezalce podprlo številčno občinstvo. Ponosni smo, da imamo v Kopru infrastrukturo, ki omogoča izvedbo tako pomembnih tekmovanj, še posebej zato, ker smo ena redkih destinacij, ki omogoča plezanje čez celo leto. Nova plezalna stena v mestu in naravna plezališča na Kraškem robu so tako odlična kombinacija za nadaljnji razvoj tega športa,” je povedal župan Mestne občine Koper Aleš Bržan.

Pridružite se nam na tej izjemni športni prireditvi in si zagotovite mesto na tem nepozabnem športnem spektaklu! Za več informacij obiščite uradno spletno mesto prireditve.