To nedeljo, 6. decembra, bo v Kopru zasijala praznična osvetlitev. Simbolični prižig lučk in vstop v Fantazimo bo mogoče spremljati prek videa na Facebooku, ki ga bodo popestrili domači glasbeniki ter hudomušna Bruno in Giordano.

V Kopru je tako rekoč vse nared za prižig prazničnih lučk, s katerimi bomo tudi uradno vstopili v čas Fantazime. Ker zaradi veljavnih omejitev tradicionalne prireditve ob prižigu praznične razsvetljave letos ni mogoče izvesti, jo bomo simbolno prižgali prek spleta. V ta namen smo v sodelovanju z domačimi glasbeniki in glasbenimi ustvarjalci Tuliom Furlaničem, Tinkaro Kovač, Mitjo Kodarinom in Andreo F ter komikoma Brunom Bruničem Brezballom (Tomaž Klepač) in Iztokom Gustinčičem – Mlečkom ustvarili praznični video, ki si ga boste premierno lahko ogledali v nedeljo, 6. decembra, ob 17. uri na Facebook straneh Visit KopereKoper in Aleš Bržan.

 

Za posebno vzdušje v mestu bo poskrbel Radio Capris, ki od včeraj glasbeni program predvaja neposredno iz koprske Loggie, od nedelje pa vas bo med sprehodom po mestnih ulicah spremljala tudi praznična glasba – ta bo igrala vse dni, med 10. in 20. uro.

Če bodo razmere to dopuščale, bo v drugi polovici decembra zaživelo tudi drsališče in praznični sejem, prav tako si želimo v Kopru organizirati tematske vodene oglede mesta v soju prazničnih luči, obisk dobrih mož in gledališke predstave za otroke ter pestro gostinsko ponudbo v hiškah ter drug zanimiv spremljevalni program Fantazime, ki bo omogočal sprotne prilagoditve omejitvam in aktualnim razmeram.