Na svetovnem tekmovanju Flos Olei 2023 so koprski oljkarji dosegli zavidljive rezultate.

Štirinajsta izvedba svetovnega tekmovanja Flos Olei 2023 je bila več kot uspešna. Gre za najpomembnejše tekmovanje v svetu oljkarstva, katerega rezultat je vodnik, ki služi kot nekakšen atlas, v katerem je zbranih 500 najboljših pridelovalcev oljčnega olja s petih kontinentov in skupno 56 držav.

Koprski oljkarji že vrsto let sodelujejo na tekmovanju, letos se jih je v vodnik uvrstilo kar trinajst. Z najvišjimi točkami se lahko pohvalijo Boris Jenko, Franc Morgan in Vanja Dujc, takoj za njimi pa sledijo Miran Adamič – Ronkaldo, Ekološka kmetija Janko Bočaj, Ekološka kmetija Jasa – Arsen jurinčič, Danjel Sabadin, Abrami – Gorazd Jereb, Tamara Ažman, Kmetija Sašo Čehovin, Lisjak, Kmetija Pr’ Rojca in Anej Rodica.

Kar sedem od nagrajenih oljkarjev je s svojimi olji sodelovalo tudi na občinskem natečaju za izbor Županovega oljčnega olja Mestne občine Koper za leto 2022. Slednjim sta občina in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper tudi pokrila strošek sodelovanja na tekmovanju. Vsem sodelujočim iskreno čestitamo in jim želimo odlično letino.