Modna revija Stylo je že sedmo leto zapovrstjo povezala mlade oblikovalce, ki so predstavili svoje kreacije.

Projekt Stylo, ki ga v okviru Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper izvaja Center mladih Koper, je letos že sedmo leto zapovrstjo spodbudil mlade še neuveljavljene modne oblikovalce iz Slovenije k sodelovanju. Svoje zamisli so strnili v kreacije in jih na zaključni modni reviji predstavili širši javnosti.

Modna revija se je v zadnjih letih uveljavila kot eden izmed najpomembnejših modnih dogodkov v Slovenski Istri. Na letošnji natečaj se je prijavilo skupno šestnajst mladih oblikovalcev, devet pa se jih je uvrstilo v finalni izbor. To so Neža Simčič, Tina Dovjak, Špela Hudobivnik, Manca Udovič, Anja Medle, Gašpar Marinič, Lan Krebs, Pia Šilec in Neža Dapčevič. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali modna poznavalka, urednica, voditeljica in novinarka Lorella Flego, izredna profesorja Metod Črešnar in Matea Benedetti z ljubljanske Fakultete za dizajn, stilistka Maja Lazar in odgovorna urednica modne revije Elle Petra Windschnurer, je na samem dogodku izbrala še zmagovalca.

Vodilo in krovna tematika letošnjega natečaja je bila »iluzija podob«, komisijo pa so najbolj prepričale kreacije, ki jih je ustvarila Anja Medle.

Oblikovalka se že lahko pohvali z nagrado Elle Style Awards za mlade talente in WOW Winner of the Week na Ljubljanskem tednu mode 2019, njena oblačila pa so nosili tudi različni domači in tuji glasbeni izvajalci. Tokrat se s kolekcijo »KloWns«, ki izvira in filma I Clowns italijanskega režiserja Federica Fellinija, osredotoča na kostume klovnov. Kolekcijo zaznamujejo in bogatijo unikatni tekstilni vzorci, ki jih je narisala in oblikovala sama.

Zmagovalka bo za svoje delo prejela denarno nagrado v višini dva tisoč evrov, brezplačno uporabo prostorov v hotelu Grand Koper za fotografiranje kolekcije, steklenico žlahtne kapljice s podpisom Davida Tavčarja ter predstavitev v modni reviji Elle. Sodelovanje na natečaju je za mlade ustvarjalce odlična priložnost za povezovanje ter izmenjavo zamisli in izkušenj z ostalimi sodelujočimi, hkrati pa izjemna priložnost za pridobivanje novih znanj in izkušenj.

Zaključno prireditev, ki si jo je sinoči v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega ogledalo tudi večje število modnih navdušencev so podprli SWY, Vinakoper, Hotel Grand Koper, Violeta, DM in Tuš drogerija.

Foto: Ivana Tomić