Božični konec tedna, ki je pred nami, bo na Fantazimi v Kopru zaznamovan s koncerti in dogajanjem za otroke.

Najmlajši bodo na svoj račun prišli ta petek, 24. decembra, v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega. Ob 17. uri bo na programu otroška predstava Ledeni cirkus. Kombinacija cirkusa, plesa in petja v čudovitih kostumih bo pričarala pravljično vzdušje, ki ga bo še dodatno popestril obisk Božička, nato pa še koncert Aloha Christmas Show Smooth Band-a in Oto Pestnerja. Za vstop v dvorano bo treba spoštovati PCT pogoj in si predhodno zagotoviti brezplačne vstopnice, ki so na voljo v koprskem TIC-u v Pretorski palači.

Otroški predstavi v dvorani bosta tudi v soboto in nedeljo ob 11. uri. V soboto si bodo najmlajši lahko ogledali predstavo Jelenček Rudolf išče božič, v nedeljo pa predstavo Skriti zaklad. Za omenjeni brezplačni predstavi vstopnice niso potrebne.

Praznična dneva bosta tudi koncertno obarvana. Na božični večer, 25. decembra, ob 19. uri bo v dvorani nastopil Luigi z bandom, v nedeljo, 26. decembra, ob 19. uri pa bo nastopila skupina Help! A Beatles Tribute Band. Oba koncerta bosta brezplačna, si pa bo pred tem treba zagotoviti brezplačne vstopnice, ki so na voljo v TIC Koper.

Sicer bo v mestu od 23. do 26. decembra Božični sejem. Praznične stojnice z darilnim programom bodo nameščene v koprski mandrač (nasproti Taverne), na njih pa boste med 11. in 20. uro našli različne ideje za praznična darila.

Prav tako lahko tudi v teh dneh obiščete drsališče v Taverni, ki med tednom obratuje med 12. in 20. uro, ob petkih med 12. in 22., ob sobotah med 10. in 22., ob nedeljah pa med 10. in 20. uro.

Seveda pa je obisk Kopra v prazničnem času čaroben zlasti v poznopopoldanskih in večernih urah, ko mesto zažari v soju pravljičnih luči Fantazime. Sprehod po mestu in postanek v mestnih kavarnah ali pri drugih gostinskih ponudnikih bo prazničnim dnem dodal piko na i.