Na koprskem potniškem terminalu se obeta pester konec septembra. V petek bo na terminalu zasidrana Viking Star, že v nedeljo pa k nam pripluje Azamara Pursuit z edinstvenim dogodkom Azamazing, ko bo 600 gostov v svet vokalne ekstaze popeljala slovenska vokalna zasedba Perpetuum Jazzile.

Koprsko pristanišče bo v nedeljo krasila tudi največja potniška ladja letošnje sezone Koningsdam, ki bo k nam pripeljala okoli 3.000 potnikov.

Jutri bo v zgodnjih jutranjih urah iz Zadra priplula prestižna potniška ladja Viking Star, stara znanka koprskega pristanišča, ki slovi po modernem dizajnu, eleganci in udobju. Z njo bo v mesto prišlo 900 potnikov in okoli 500 članov posadke, ki se bodo v Kopru zadržali do popoldanskih ur, od koder bodo svojo morsko pot nadaljevali proti Benetkam. Viking Star se bo letos vrnil še enkrat, in sicer 23. oktobra.

Potniški terminal bosta v nedeljo krasili ladji Azamara Pursuit, ladjarja Azamara Club Cruises in Koningsdam, ladjarja Holland America Cruise Line. Z obema ladjama bo v Koper prišlo nekaj več kot 3.000 potnikov in 1.500 članov posadke, ki se bodo zagotovo razveselili sladke ponudbe našega mesta, v okviru prireditve Sladka Istra. Ob tej priložnosti se bodo lahko sprehodili po mestnih trgih in ulicah, ki bodo zadišali po sladkem, ter okušali istrske, slovenske in tuje sladice. Ladja Koningsdam bo Koper zapustila ob 15. uri, Azamara Pursuit pa ob 22. uri.

oste potniške ladje Azamara Pursuit bo razvajalo edinstveno doživetje pod imenom Azamazing. Zaradi tovrstnih prireditev se Koper pogosto znajde na svetovnem zemljevidu turističnih destinacij. Nedeljski večer se bo tako prelevil v glasbeno kuliso in 600 potnikom ladje postregel z vrhunskimi kulinaričnimi dobrotami z naših krajev ter z nastopom svetovno priljubljenih slovenskih glasbenih izvajalcev Perpetuum Jazzile, ki so zasloveli z a capella verzijo pesmi Africa skupine Toto.