V soboto dopoldne bo na Titovem trgu potekal drugi Brunch in Starodobniški klepet ob kavi (SKOK). Trg bodo napolnili nostalgični oldtajmerji, obiskovalci si bodo lahko privoščili pozen zajtrk z dobrotami, ki jih bodo pripravljali lokalni ponudniki.

Dogodek, ki bo 16. marca trajal vse od 9. do 13. ure, organizirata Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in Društvo Adria Classic Koper. Gre za tradicionalno srečanje starodobnikov, ki ga v društvu Adria Classic organizirajo že več let in pomeni tudi odprtje sezone. Na Titovem trgu in Verdijevi ulici se bo zbralo več kot 50 starodobnikov. Atraktivne avtomobile si boste lahko pobližje ogledali, se z njimi fotografirali in lastnike povprašali o letnikih in drugih zanimivostih.

Brunch oziroma pozen zajtrk si boste lahko s svojo najljubšo družbo privoščili kar na trgu. Pred Pretorsko palačo bodo lokalni ponudniki in ponudniki s produkti, ki so na prodaj v trgovini Turistično-informacijskega centra, pripravljali različne dobrote. Svoje brbončice boste lahko razvajali z okusno obloženimi kruhki s tartufi in drugimi dobrotami, granolo z jogurtom, palačinkami z marmelado iz istrskega sadja in v drugih dobrotah. Zraven si boste lahko privoščili odlično kavo, domač sok ali vino lokalnih vinarjev. Manjkala ne bo niti ponudba, ki vas bo spominjala na sv. Nazarija. Tako boste lahko uživali v osvežilni sivkini limonadi, brezalkoholnem koktajlu sv. Nazarija, ki je poimenovan po zaščitniku mesta.

V rutino poznega zajtrka pa sodi tudi branje časopisa, za katerega si boste lahko čas vzeli v prav posebnem »vintage« kotičku. Potekala bo tudi posebna nagradna igra z mikavno nagrado – testno vožnjo z novim Ford Mustangom. Vsi ljubitelji dragocenih izdelkov in pohištva, ki je lahko staro tudi več kot 100 let, ste vabljeni, da se od Titovega trga sprehodite po ulicah do Prešernovega trga, kjer bo na ta dan do 15. ure potekal sejem starin.

Vabljeni na prijetno sobotno druženje v mestu!