Naj sladica 13. Sladke Istre po izboru občinstva so fritule, ki so jih pripravili v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper. 

Na letošnji Sladki Istri so vsi, ki so kupili komplet degustacijskih kuponov, lahko glasovali za Naj sladico 13. Sladke Istre.
Med različnimi sladicami, ki so jih letos na stojnicah ponujali sladki ponudniki iz slovenske Istre, pa so daleč največ glasov prejele fritule, ki so jih pripravili v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper. Tudi na drugem mestu so bile po izboru občinstva fritule in to tiste, ki so jih pripravljali v turističnem in kulturnem društvu Šparažin, tretje mesto pa si je prislužila sladica Refoškove počitnice, ki so jo pripravili v društvu Bržanija.

Sladki ponudniki, ki so na račun občinstva prejeli največ glasov, bodo prihodnje leto na Sladki Istri upravičeni do brezplačne stojnice. Med vsemi, ki so sodelovali v sladki nagradni igri, pa so izžrebali tudi srečno nagrajenko – Danijelo Sadzak iz Kopra, ki prejme darilni bon v vrednosti 150 evrov za nakupe v trgovinah Agrarie Koper.