Znani so rezultati z največjega in najvplivnejšega ocenjevanja vin na svetu – Decanter World Wine Awards (DWWA). Najvišja priznanja je doseglo tudi pet vinarjev iz destinacije Koper.

Na 19. ocenjevanje je bilo letos prijavljenih rekordnih 18.244 vzorcev vin iz 54 držav, ki jih je ocenjevalo skoraj 250 ocenjevalcev. Skupno so na tekmovanju podelili 50 najvišjih nagrad (best in show), 165 platinastih, 676 zlatih, 5.900 srebrnih in 8.074 bronastih medalj. Slovenski vinarji so letos prejeli eno platinasto medaljo, 7 zlatih, 70 srebrnih in 118 bronastih.

Destinacija Koper se lahko pohvali s kar 12 medaljami, ki jih je prejelo 5 vinarjev. Bronasto medaljo si je prislužila vinska klet Vinales iz Šmarij, dve bronasti in eno srebrno medaljo je za svoja vina prejela klet Vinakoper, eno bronasto in eno srebrno vinska klet Hrvatin iz Elerjev, ena bronasta in dve srebrni pa sta šli na posestvo Santomas v Šmarje. Klet Brič pa je poleg ene bronaste in ene srebrne prejela tudi eno zlato medaljo, in sicer za Vinagra Refošk letnika 2018.

Vsi rezultati s tekmovanja so na voljo na uradni spletni strani https://www.decanter.com/decanter-awards/.

Čestitke vsem sodelujočim!