Tradicionalna majska prireditev Koper na dlani se v nedeljo, 15. maja, vrača v mesto. Odprte so prijave za sodelovanje krajevnih skupnosti in turističnih društev.  

Tradicionalna prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper – Koper na dlani bo letos popestrila dogajanje v mestu v nedeljo, 15. maja. Vzdolž Pristaniške ulice in na okoliških lokacijah se bodo med 10. in 15. uro predstavljale krajevne skupnosti in turistična društva destinacije Koper. Z animacijami, kulinariko, glasbili, delavnicami in drugim zanimivim dogajanjem bodo obiskovalcem skušali približati stare običaje in značilnosti bogatega zelenega podeželja Kopra.

Ta dan bomo v mestu gostili tudi potniško ladjo Celebrity Constellation z okvirno dva tisoč potniki, zato bo utrip v mestu zagotovo zelo živahen. Dogajanje bodo dodatno popestrile še Istrske igre, kot so igranje more, skakanje v vrečah in igranje briškole.

Dan se bo zaključil z večernim koncertom na Titovem trgu, s pričetkom ob 20. uri. Nastopila bo Nina Pušlar, za ogrevanje pa bo poskrbela zasedba Corti Collective. Koncert bo za vse obiskovalce brezplačen.

Turistična društva in krajevne skupnosti destinacije Koper se za sodelovanje na prireditvi lahko prijavijo prek spletnega obraza, ki je dostopen tukaj:

Koper na dlani 2022 (google.com)

Rok za prijavo za sodelovanje na prireditvi je 4. maj 2022.