Pred nami je še nekaj prazničnih dni, ki bodo tudi na račun šolskih počitnic poskrbeli za živahno vzdušje v Kopru.

V mestu in na zelenem podeželju se obetajo številne dejavnosti, ki bodo privabile družine, ljubitelje narave in vse željne druženja ter zabave. Posebno doživetje ponuja pravljična pot “Velikani Istre”, ki se začne na parkirišču Kmetije Jakomin v Kubedu in vodi na hrib Lačna, kjer obiskovalci z interaktivnim pohodom odkrivajo skrivnosti in lepote Istre. Pravljični pohod je zanimiv za otroke, saj z »velebeležko« zbirajo »velepečate« in odkrivajo skrivnosti Istre, ki je na pobočju Lačne še posebej polna čudovitih vonjev, zelenih rastlin, raznolikih oblik ter zgodb. Koprsko podeželje ponuja še številne druge pešpoti in kolesarske poti. Idejo, kam se odpraviti lahko dobite tukaj.

Kam za 1. maj?

V Kopru in okolici bodo tudi letos organizirani številni dogodki ob praznovanju prvega maja. Na predvečer praznika dela se tradicionalno prižgejo kresovi na podeželju, med najbolj prepoznavnimi pa je kresovanje na Markovcu. 1. maja se obetata dve večji prireditvi v Marezigah in na Socerbu.

Na Socerbu bo tradicionalno praznovanje prvega maja razširjeno na dva dni (1. in 2. maja). V sredo, 1. maja, se bo praznovanje začelo ob 9. uri s tradicionalnim pohodom Obalnega planinskega društva, ob 13. uri bo nastopil  Pihalni orkester Sv. Anton, ob 16. uri pa bo sledil koncert Leana Kozlarja – Luigija z glasbeno skupino. Za dobro vzdušje med obiskovalci bosta poskrbela voditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, najmlajše pa bo ob 11.30 in 15. uri zabaval čarodej Sam Sebastian.

Zabava na Socerbu se bo nadaljevala tudi v četrtek, 2. maja. Ob 14. uri bo nastopila glasbena skupina Čuki, ob 18. uri pa bo koncert skupine P. Valiak (Parni Valjak tribute). Obiskovalke in obiskovalci bodo oba dneva lahko uživali tudi v raznoliki gostinski ponudbi in dobrotah, ki jih bodo na stojnicah ponujali domači in drugi ponudniki. Vstop na prireditev bo prost, potekala pa bo v vsakem vremenu, saj bodo organizatorji nad prizorišče postavili šotor.

Obiščite Koper in okolico za nepozabno praznovanje prvomajskih praznikov!