Veliko privlačnih dogodkov se obeta ta konec tedna, pa tudi v tednu, ki je pred nami. Seznam je dolg in raznolik, izbor pa prepuščen različnim željam in okusom.

Petek bo v znamenju dramske umetnosti, džeza in elektronike, za kar bodo poskrbeli v Gledališču Koper mladi PPF-ja, ob 11. uri s pogovori o predstavi Zakleta Hedda in ob 18. uri s koncertnim koktajlom JK Soul / Pantaloons ft.Techno Vikings / JK Soul. Ljubitelji jezika in narečij so ob 19. uri vabljeni na Prešernov trg na Librisove poletne narečne večere, ki jih bodo tokrat prvič izpeljali v starem mestnem jedru, posvečeni pa bodo izolskemu slengu in štajerskemu árgu. Nepozaben večer etno glasbe se obeta z etno bando Poseben gušt, ki bo v koprski Taverni otvorila tradicionalni festival Folkfest. Ta v soboto vabi z izjemnim glasbenikom Pierom Poceccom, v nedeljo pa s trobentačem, pevcem in skladateljem Royem Pacijem in spremljevalno skupino Aretusko. Isto mesto, ista ura. Za ljubitelje filmskih večerov pod zvezdami je Kino Istra v Šmarjah kot nalašč – ta petek ob 21. uri s filmom Poletje, ko sem se naučila leteti.

Sobota je dan za tradicionalno šagro Kur en bot v Smokvici. Pričnejo ob 19.30 na Velikem odru z bogatim zabavnim in etno programom, zabavno in dišeče pa bo tudi v Figovem kotičku in Na ul’ci. Ne zamudite tradicionalnega dne istrske fige z dobrotami iz fig, domačimi pridelki, tradicionalno mašo ter etno in zabavnim programom. Sobotno dogajanje v Kopru bo popestrila Golden Loggia, pred katero se bosta ob 20.30 predstavila Matej Mittendorfer in Jan Fanedl z nostalgičnim glasbenim popotovanjem skozi 60. In 70. leta. PUF festival uličnega in lutkovnega gledališča nadaljuje svoj pohod z dramsko-lutkovno predstavo Šivilja in škarjice na Ukmarjevem trgu ob 19.30 ter z Vitezom Laszlom s tradicionalnimi madžarskimi lutkami. Nedaleč stran, na trgu pred Kavarno Triglav, pa Homo na plac, kjer bo Kulturno društvo Domovina Osp predstavilo igrane prikaze trgovanja.

Po nedeljskem zatišju se nov teden odvija v znamenju novih prireditev. V ponedeljek ob 21. uri bo živahno v Taverni z etno glasbo, ki jo bo izvajala Neža Drobnič Bogataj s svojo spremljevalno skupino. V torek je čas za Dekane in Večere na placu: ob 21. uri bo vroče s flamenco skupino Oblivion, ki zna z glasbo in plesom popeljati na sam jug Španije. V sredo bo festival Poletje z biseri pridal še en biser: ob 21. uri bo Taverna oživela z zvoki z vseh koncev sveta, kot jih zna ustvariti samo Orkester Radiomondo. Za zaključek sredine tedna pa še salve smeha s Tadejem Tošem v sklopu PPF-ja, na Martinčevem trgu ob 21.30.

Kot ogrevanje za bogat konec prihodnjega tedna se kot vsak zadnji četrtek v mesecu napoveduje tradicionalni kulinarični festival Altroke Istra Gourmet. To pot v Svetem Antonu, kjer vas stojnice z istrskimi kulinaričnimi dobrotami pričakujejo od 17. ure dalje. Priporočamo obisk festivala z brezplačnimi avtobusi iz Kopra, s postajališča nasproti koprske tržnice (nekdanja trgovina Soča), s pričetkom ob 17. uri.

Več informacij o aktualnih prireditvah v Kopru in podeželju na povezavi.