S koncem avgusta se končuje poletna kampanja 10 tednov doživetij v Kopru. V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pa so že pripravljeni na jesen. Ker so prepričani, da je teden dni za odkrivanje lepot in vsebin destinacije Koper prepogosto premalo, so pripravili namige za 8 dni nepozabnih doživetij.

Mesto Koper z bogatim zelenim podeželjem, ki ga obdaja, je celoletna aktivna in zelena mediteranska destinacija, ki ponuja raznolika doživetja.

Ker se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper zavedajo, da je za raziskovanje kulturno-zgodovinskih znamenitosti, potepanje po oljčnikih in vinogradih, odkrivanje nepozabnih razgledov, okušanje odlične lokalne kulinarike in druge aktivnosti teden dni premalo, so oblikovali namige za 8 dni nepozabnih doživetij. Tako so oblikovali 8 predlogov za aktivno preživljanje prostega časa, ki so  zasnovani glede na geografsko območje, vsako doživetje pa poleg znamenitosti in lokalne ponudbe na poti ponuja tudi več možnosti za aktivne turiste in gurmane.

Tako je Potep po Ateninem ščitu osredotočen na ogled največjih mestnih kulturno-zgodovinskih znamenitosti, namig za doživetje Okusi dežele refoška obiskovalce zapelje do Marezig, Manžana, Loparja in Trušk, namig za doživetje V zavetju Šavrinskih gričev omogoča odkrivanje razgibane istrske pokrajine, Po poti najlepših razgledov obiskovalce vodi na raziskovanje krajev, kjer se stikata Istra in Kras, Čari zelene Istre nudijo oddih v naravi, Skrivnosti istrskega kamna in Zgodbe Istre pa pripovedujejo zgodovino in odkrivajo svetovno priznane znamenitosti, medtem ko doživetje Od oljčnikov do reke omogoča odmik v naravo le streljaj od mesta in spoznavanje enogastronomije Istre.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pojasnjujejo, da s kampanjo Osem dni doživetij niso želeli obiskovalcem ponuditi že vnaprej oblikovana in zaokrožena doživetja, temveč so tako obiskovalcem kot nenazadnje tudi tukajšnjim prebivalcem želeli ponuditi različne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa.  Od njih samih pa bo odvisno, ali si bodo ogledali oziroma poskusili vse, kar posamezno doživetje ponuja, ali si bodo oblikovali doživetje po meri.

Več informacij je na voljo v zloženki, ki jo bodo vsi zainteresirani lahko dobili v TIC Koper in na spletni strani www.visitkoper.si

Foto: Jaka Ivančič