Ste v zadregi, s čim obdarovati svoje najbližje? V prenovljenem Turistično-informacijskem centru (TIC) Koper vas čakajo pristni istrski izdelki. Odlično darilo za praznike pa je lahko tudi nova knjiga Besede in okusi iz istrske kužine ali katero od doživetij Kopra.

Kaj je lepšega kot za darilo dobiti pristen izdelek, ki ne bo obtičal nekje v predalu, ampak ga boste z veseljem uporabili? Na policah prenovljenega koprskega TIC-a v Pretorski palači boste našli številne uporabne izdelke iz slovenske Istre, kot so najboljša vina in oljčna olja iz slovenske Istre, različne mešanice soli, namazi, čaji, likerji, kozmetični in drugi unikatni izdelki. Vsi, ki boste za decembrske nakupe izdelkov (z izjemo knjig in doživetij), ki so na prodaj v TIC Koper, porabili 20 evrov, pa boste še dodatno nagrajeni z brezplačno vstopnico za ogled koprskega Zvonika. Obisk Zvonika v prazničnem času Fantazime je namreč še posebej zanimiv, saj se s 43-metrske razgledne ploščadi odpira čaroben pogled na praznično okrašeno mesto.

Odlična ideja za praznično darilo je nakup tudi enega od doživetij, ki so po novem na voljo v Kopru. Sanjsko doživetje v soju sveč vključuje tri hodno večerjo za dve osebi v veličastni Pretorski palači in čaroben obisk Zvonika z lanternami, doživetje Lov na pravico pa je na kožo pisano družinam in vsem raziskovalcem po duši. Doživetje je zastavljeno v obliki aplikacije oziroma interaktivne igrice in vas popelje do poglavitnih mestnih znamenitosti.

Koristno in lično darilo pa je lahko tudi knjiga Besede in okusi iz istrske kužine, ki jo je Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper pred kratkim izdal v sodelovanju z dialektologinjo izr. prof. dr. Suzano Todorović in koprsko knjigarno Libris ter številnimi društvi in posamezniki. V knjigi so zbrani številni recepti in skrivnosti priprave istrskih jedi, tudi takih, ki so značilne za praznični čas, na primer fritul, bakalaja in številnih drugih. Poleg receptov in zanimivih pripovedi o prehranjevalnih navadah nekoč, boste v slovarčku gastronomskih izrazov lahko odkrili številne zanimive besede iz istrske kuhinje. Knjiga je v slovensko-italijanskem jeziku, vsebina pa je prepletena tudi z zanimivimi pripovedmi v istrskem narečju in odličnimi fotografijami jedi priznanega lokalnega fotografa Jake Ivančiča.

Koprski TIC med tednom lahko obiščete med 9. in 13. uro ter med 14. in 17. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 17. uro. Vabljeni!