Prihodnji teden se v Kopru obeta prvi turistični forum.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z interesno skupino za turizem, ki združuje predstavnike turistične ponudbe na destinaciji Koper pripravlja prvi turistični forum z naslovom »Turizem. Strateška gospodarska panoga v Mestni občini Koper in dejavnik konkurenčnosti destinacije Slovenska Istra«.

Skozi dogodek bodo govorniki osvetlili pomen turizma za dolgoročni razvoj gospodarstva v Mestni občini Koper in prikazali možne naslednje korake razvoja v občini in njeni okolici za uresničevanje kakovostne in trajnostno naravnane rasti turizma v destinaciji Slovenska Istra.

Razvojne smernice in primere dobrih praks bodo predstavili direktorica Direktorata za turizem Dubravka Kalin, Miša Novak iz agencije Alohas, Denis Ivošević iz Turističke zajednice Istarske županije in predstavnik Mestne občine Ljubljana.

V drugem delu bo organizirana okrogla miza »Pametna prihodnost koprskega in istrskega turizma«, na kateri bodo sodelovali različni predstavniki turističnega gospodarstva.

Forum bo v torek, 14. marca 2023, ob 17. uri, v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega.

Namenjen je vsem deležnikom na področju turizma v Mestni občini Koper, turističnim organizacijam in turističnemu gospodarstvu v regiji ter je odprt za širšo javnost ob predhodni potrditvi prisotnosti TUKAJ.

Celoten program: Turistični forum 2023

Vabljeni.