Mesec se je prevesil v drugo polovico, prireditve pa se nadaljujejo.

Ta konec tedna se tako v mestu kot na podeželju obeta veliko dogodkov različnih zvrsti.

V Pobege se letos vrača Črna Šagra, dogodek, ki združuje črno in pisano, tradicionalno in moderno, šagro in metal. Na dogodku, ki se bo pričel danes ob 20. uri, bodo nastopili domači in tudi glasbeni izvajalci.

Jutri bo Titov trg ponovno v znamenju Poletnih glasbenih večerov na trgu. Na predzadnjem srečanju tega poletja se bo predstavil Jan Lovšin skozi žameten vokal s spremljavo klavirja in kontrabasa z jazzovskimi standardi.

Jutri se tudi začenja cikel koncertov lokalnega orkestra Bend-it! Orchestra. Ob 20. uri bodo nastopili na trgu pri Kavarni Triglav, v nedeljo, 21. avgusta, pa se jim bodo na koncertu pridružili še člani zasedbe Pantaloons.

V Dekanih se nadaljujejo Poletni večeri na placu. V nedeljo, 21. avgusta, bodo ob 20. uri zaigrali člani En big banda in predstavili svoj program glasbe iz risanih filmov.

Prihodnji teden bo v znamenju 2. Koper Summer Arts Festivala. Program, ki bo potekal pretežno na Titovem trgu, bo obsegal ustvarjalne delavnice za otroke, lutkovne predstave, filmske projekcije, glasbeno dogajanje in knjižnico na prostem. Udeležba na aktivnostih, ki bodo med 22. in 26. avgustom v popoldanskem in večernem času, bo brezplačna.

Poletni koncerti v Taverni bodo v ponedeljek, 22. avgusta, postregli s koncertom Nuške Drašček. Po razprodanih koncertih v SiTi Teatru v Ljubljani se glasbenica vrača na oder s projektom Re-Belle, ki je posvečen Edith Piaf.

Poletni večeri na placu v Dekanih se bodo za letos poslovili v torek, 23. avgusta. Zaključila jo bo umetniško-glasbena zasedba Toxine s predstavitvijo svojega novega materiala v polni rock zasedbi.

V sredo, 24. avgusta, bo Taverna gostila najbolj razvpito, hiperseksualno in zabavno duokomedijo in slovensko gledališko uspešnico Razočarana gospodinja pri seksologu. Vstopnice za jubilejno 250. ponovitev so na voljo na spletu, nakup pa bo možen tudi na dan dogodka eno uro pred predstavo.

20. Alpe Adria Puf Festival se zaključuje. Še nekaj predstav je na sporedu v prihajajočih dneh na različnih lokacijah v Kopru. Program predstav je na voljo TUKAJ.