V tem tednu se bodo na različnih lokacijah vse do poznega nedeljskega večera prepletale kultura, tradicija in glasba. Široka ponudba prireditev tako v mestu kot na podeželju bo prepričala vse okuse in generacije.

Pred nami je še zadnje dejanje zelo uspešnega festivala Poletje z biseri 2020. Na Kapodistriasovem trgu bosta nocoj, od 21. ure naprej za dobro vzdušje poskrbela Drago Mislej – Mef in Jani Kovačič.

Eden od festivalov, ki v Kopru že poteka, je tudi Festival JEFF. Na vrtu Circolo bo jutri, v četrtek, 20. avgusta, ob 19. uri okrogla miza, ob 21. uri pa filmska projekcija: Zadnji in prvi ljudje / Last and First Men. Naslednji dan, v petek, 21. avgusta, pa bosta na vrtu Circolo v sklopu festivala ob 20.30 nastopili skupini DrummingCellist in Pijammies.

V četrtek bo na Carpacciovem trgu glasbeni večer od Črnega kala dol, s koncertom »Popr ‘n’ sou« Zdenka Cotiča in Marka Hrvatina.

Društvo skala Kubed tudi ta četrtek, 20. avgusta, ob 21. uri vabi v Kubed na akustični večer Čubed pod borovci, kjer bo nastopila skupina Žavbi bend. V Sv. Antonu pa bo prav tako v četrtek večer Istra v plesu, pesmi in besedi, ki bo minil v znamenju istrskega narečja, ljudskih pesmi in prikazom trgovanja kot nekoč Homo na plac.

Tudi letos lahko odkrivate narečja v zaledju Slovenske istre. Tokrat vas vabimo v petek, 21. avgusta v vasico Pregara, kjer bo potekal ob 19. uri pred župniščem Librisov poletni narečni večer. Z nami bodo ugledna raziskovalka, etnologinja dr. Mojca Ravnik, kulturna delavka Viktorija Pucer Štromar, članice dramske skupine KD Alojz Kocjančič Puče-Koštabona in pevska skupina Kantadore.

V petek, 21. avgusta Primorski poletni festival in Gledališče Koper vabita na Martinčev trg ob 21. uri, kjer bo vrhunski gledališki trio igralcev Danijel Malalan, Uroš Smolej in Rok Matek občinstvo zabavali s vseslovensko priljubljeno predstava treh sester – Trio.

V soboto, 22. avgusta bo koprska Taverna v sklopu Folkesta 2020 gostila glasbeni večer, kjer bosta ob 21.30 uri nastopili skupini Catene in Perpetuum Mobile. V nedeljo, 23. avgusta pa bo v sklopu Folkesta v koprski Taverni ob 21.30 uri nastopila priljubljena italijanska skupina Nomadi.

Tudi ta konec tedna je rezerviran za Istrsko tržnico, letošnjo novost v Kopru. Na trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) v lesenih hišicah istrski ponudniki vsak konec tedna ponujajo svoje izdelke in pridelke. Na trgu se tudi tokrat obeta glasbeni program, ki ga bo v nedeljo, 23. avgusta, ob 19. uri popestril Pihalni orkester Sv. Anton.

Sicer bodo za dodatno popestritev dogajanja v mestu tudi v teh dneh poskrbela PUF festival in Otroški poletni gledališki vrtiljak. Prav tako se vse do konca avgusta v destinaciji Koper vsak dan odvijajo različna doživetja, kot so vinske degustacije, degustacije oljčnega olja in drugih dobrot ter druge aktivnosti, ki še dodatno bogatijo dogajanje v mestu in na njegovem zelenem podeželju.

Več o pestrem avgustovskem dogajanju in številnih prireditvah, ki se bodo zvrstile v Kopru in okolici, lahko redno spremljate s klikom na www.visitkoper.si in www.ekoper.si.