Zamisel o organizaciji mednarodno priznanega festivala, namenjenega mladim, je zaživela leta 2019. Spodbujeni s povratnimi informacijami žirije, tekmovalcev, občinstva, glasbenih strokovnjakov in gostujočih zborov organiziramo drugo izdajo z novimi idejami in več izkušnjami.

Z organizacijo različnih dogodkov v okviru festivala želimo slovenski in mednarodni skupnosti ponuditi kakovosten dogodek, ki spodbuja novosti na področju vokalne glasbe. Poleg tekmovalnih in netekmovalnih nastopov zborov ter mednarodnega tekmovanja za dirigente bomo predstavili tudi zmagovalce natečaja za skladatelje.

Verjamemo, da nam bo z vašim sodelovanjem na festivalu uspelo!

Četrtek, 23. marca 2022, ob 20. uri

KONCERT

MLADINSKI PEVSKI ZBOR OSNOVNE ŠOLE FRANCETA BEVKA TOLMIN
Barbara Kovačič, dirigentka
Nika Kovačič, klavir
Patrick Quaggiato (1983)
KUKAVICA (Ljubka Šorli)
Tadeja Vulc (1978)
IME (Simona Kopinšek)
Marij Kogoj (1892–1956)
KAJ NE BILA BI VESELA (Karel Širok)
Matej Kastelic (1994), prir.
TRAVNIČKI SO ŽE ZELENI (slovenska ljudska)
Andrej Makor (1987)
JADRNIČARJI (Srečko Kosovel)
Federica Lo Pinto (1997), prir.
VITTI’NA CROZZA (siciljanska ljudska)

 
DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR PEDAGOŠKE FAKULTETE UNIVERZE NA PRIMORSKEM
Andreja Štucin Cergol, dirigentka
Matjaž Zobec, klavir
Ambrož Čopi (1973), prir.
VSE TIČICE LEPO POJO (belokranjska ljudska)
Jakob Jež (1928-2022), prir.
IGRAJ KOLCE (belokranjska ljudska)
Tadeja Vulc (1978)
BELA VRANA (Ervin Fritz)
Samo Ivačič (1974)
MARJETICE (Srečko Kosovel)
Huddie W. Ledbetter / Moira Smiley (1976), prir.
BRING ME LITTLE WATER, SILVY

DEKLIŠKI ZBOR SV. STANISLAVA, LJUBLJANA
Helena Fojkar Zupančič, dirigentka
Damijan Močnik (1967), izbral in uredi
BOG DAJ BOG DAJ (ljudske melodije iz Bele Krajine)
Marijan Lipovšek (1910–1995)
VIHAR (Srečko Kosovel)
Damijan Močnik (1967)
KRALJ (Lara Simona Taufer)
Ēriks Ešenvalds (1977)
STARS (Sara Teasdale)
Laura Jekabsone (1985)
DINDARU DANDARU (latvijska ljudska)
Laura Jekabsone (1985)
ZEMLJI ZVAIGZNEITE PŌRGŌJA  (latgalijanska ljudska)
Peteris Vasks (1946)
ĶEKATU DZIESMA
Andris Sējāns (1978)
SAULĪT’ VĒLU VAKARĀ (latvijska ljudska)
Samo Vovk (1989)
TA NA SOLBICI (Samo Vovk, Barbara Grahor)

MLADINSKI PEVSKI ZBOR OSNOVNE ŠOLE FRANCETA BEVKA TOLMIN
Pevski sestavi Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin so nespregledljiv dejavnik slovenskega zborovstva pa tudi širšega kulturnega dogajanja. V njih z navdušenjem prepeva tretjina vseh učencev, njihova gonilna sila, zborovodkinja Barbara Kovačič, pa s svojimi zamislimi že dolga leta omogoča, da zbori delujejo na visoki ravni v slovenskem in mednarodnem merilu. Mladinski zbor, je eden od sedmih pevskih sestavov tolminske osnovne šole in deluje od leta 2011. Zborovodkinja posebno pozornost  namenja poglobljenemu delu s pevci, saj za razvoj zbora namenja številne pevske delavnice z vabljenimi pedagogi. Zbor že vrsto let sodeluje z izjemnimi slovenskimi dirigenti  kot sta Stojan Kuret in Petra Grassi ter vokalna pedagoginja Martina Burger. Njihova dejavnost se tesno povezuje z lokalnimi, državnimi in mednarodnimi projekti, ki jih izvajajo v sodelovanju s strokovnjaki, profesionalnimi ustanovami ter slovenskimi in tujimi šolami. Zbor že vsa leta sodeluje s slovenskimi skladatelji (Tadeja Vulc, Ambrož Čopi, Andrej Makor, Patrick Quagiatto, Matej Kastelic…), katerih novitete se redno pojavljajo v njihovih programih. Poleg velikega števila vključenih otrok, dolgoletne tradicije in vpetosti v kulturno okolje zbor dosega tudi izjemne rezultate na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer tako publiko kot žirijo vedno znova navdušuje njihova zvokovna zlitost, prepričljivost interpretacij in izbor programa. Vabljeni so na nastope po Sloveniji in tujini, kot demonstracijski zbori na zborovodska izobraževanja in na arhivska snemanja v nacionalno radijsko hišo.

Zborovodkinja Kovačič je tudi idejni vodja Tabora mladih pevcev, ki vsako poletje združuje številne mlade pevce s Primorske in širše.

DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR PEDAGOŠKE FAKULTETE UNIVERZE NA PRIMORSKEM
Dekliški pevski zbor sestavljajo študentke Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem. Zasedba se iz leto v leto spreminja, vendar ohranja svojo mladostno energijo, ki jo študentke prinašajo iz vseh koncev Slovenije. Temelji pevskega delovanja so bili postavljeni leta 2001 v okviru študijskega programa Oddelka za Razredni pouk. V sklopu izbirnega predmeta na fakulteti se pevke posvečajo slovenski ljudski in umetni pesmi, njihov program zajemajo tudi skladbe sodobnih slovenskih in tujih avtorjev. Posebnost zasedbe je, da svoje znanje poglabljajo tudi s področja didaktike glasbe, vokalne tehnike, pridobivajo izkušnje z vodenjem otroškega pevskega zbora ter priprave koncertov, poseben poudarek pa je tudi na spoznavanju otroške in mladinske zborovske literature. Redno sodelujejo na raznih fakultetnih, univerzitetnih in krajevnih prireditvah. V preteklih letih so se udeležile mednarodnega glasbenega festivala na Ohridu, februarja 2020 so se udeležile mednarodnega tekmovanja Istria cantat v Pulju, kjer so se uvrstile v grand prix ter osvojile zlato plaketo v kategoriji klasične glasbe.

DEKLIŠKI ZBOR SV. STANISLAVA, LJUBLJANA
Dekliški zbor sv. Stanislava je eden izmed petih zborov, ki delujejo na Škofijski klasični gimnaziji. V njem pojejo dijakinje od 2. do 4. letnika, stare med 16 – 19 let. Zbor goji stilno pester repertoar, od temeljnih klasičnih zborovskih del različnih obdobij do vokalnega popa in slovenskih ljudskih pesmi. Posebno pozornost namenja naročanju novih skladb sodobnim slovenskim skladateljem, s čimer prispeva k nastajanju nove kakovostne zborovske literature za visoke glasove. Zbor koncertira v Sloveniji in tujini ter sodeluje s sorodnimi zbori po Evropi. Posnel je tri zgoščenke: Igraj kolce (2010), Sončnica (2012) in Jeruzalem (2017). Ponaša se s številnimi krstnimi izvedbami del sodobnih slovenskih skladateljev, napisanih posebej zanje. Je zmagovalec Evroradijskega (EBU) tekmovanja Let the Peoples Sing 2009 v Oslu. Julija 2017 je kot prvi in do sedaj edini slovenski zbor z velikim uspehom nastopil na 11. svetovnem zborovskem simpoziju v Barceloni. Februarja 2019 je navdušil s koncerti v Torontu, Clevelandu in na Nacionalni konferenci ameriških dirigentov (ACDA) v Kansas Cityju. Poleti 2021 je s samostojnim koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma obogatil mednarodni zborovski festival Europa Cantat, v pretekli sezoni pa je nastopil s ciklom pevsko plesnih koncertov Caritas abundat in omnia z glasbo Hildegarde iz Bingna in Damijana Močnika. Oktobra 2022 je na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Tolosi v konkurenci odraslih zborov osvojil dve 2. mesti v kategorijah polifonija in folklora.

 
Petek, 24. marca 2022, ob 18:30

TINE BEC – POGOVOR S SKLADATELJEM IN PREDSTAVITEV ZGOŠČENKE
Ob skladateljevi 30. obletnici

 Petek, 24. marca 2022, ob 20:00

KONCERT

 KOMORNI ZBOR KGBL
Ambrož Čopi, dirigent
Ambrož Čopi (1973):
ARISE MY LOVE, MY BEAUTIFUL ONE (iz Pesem Pesmi) za sopran in bas solo, SSAA TTBB-div a cappella – 2022
Tine Bec (1993)
LAUDATE DOMINUM, OMNES GENTES (Psalm 116:1-2) SSA TBB a cappella -2019
DELIVER ME, O LORD (iz maše za rajne) – 2019
JUBILATE DEO UNIVERSA TERRA (Psalm 66(65): 1a,1b, 16) – 2019
Klara Mlakar (1999):
CHERUBIC HYMN / IZHE KHERUVIMI za SATB-div a cappella – 2021
Matej Kastelic (1994):
OTCHE NASH za SSA TBB a cappella – 2021
Tadeja Vulc (1978):
V MOLITVAKH NEUSYPAYUSHCHUYU BOGORODITSU za SATB-div a cappella – 2021
Tine Bec (1993)
AVE GRATIA PLENA

 • Ave Maria – 2020

Solo: Martin Kozjek – bariton

 • Ave dulcissima Maria – 2021
 • Ave Regina Caelorum -2021

MLADINSKI PEVSKI ZBOR GLASBENE ŠOLE KOPER
Maja Cilenšek, dirigentka
Matjaž Zobec, klavir
Marij Kogoj (1892–1956)

 • Lastavica (Karel Širok)
 • Ko smo spali (Leopoldina Leskovčeva)
 • Na saneh (iz Novega roda)

Ambrož Čopi (1973)
SKOZI NOČ SREBRNO HITITA (Srečko Kosovel)
Klara Mlakar (1999)
ANGELI LETNIH ČASOV (Tone Pavček)

 • Pomladni angel
 • Angel poletja
 • Jesenski angel
 • Zimski angel

Tine Bec (1993)
DVOGLASNE IZŠTEVANKE (slovenske izštevanke)

 • Aj baj kome staj
 • Andale bandale
 • Pif paf puf

 

 KOMORNI ZBOR KGBL
Razcvet zborovskega gibanja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani se je začel leta 2010, ko je skladatelj in dirigent Ambrož Čopi prevzel vodstvo zbora. Po štirih letih rastoče kvalitete in visokih uvrstitvah na tekmovanjih je bila sprejeta odločitev, da se zbor razdeli v dve skupini. Zbor KGBL, katerega člani so vsi, ki ne obiskujejo šolskih orkestrov, in Komorni zbor KGBL, ki ga sestavlja približno 40 pevcev, ki si želijo večjih izzivov, nadgradnje vokalnotehničnih znanj in petja zahtevnejše zborovske literature na višji kakovostni ravni. V zadnjih treh letih so bili asistenti dirigenta Petra Jerič, Tine Bec, Evgen Bibianko, Tom Varl, Lara Willewaldt in Rebeka Dobravec. Komorni zbor redno sodeluje z vokalnima pedagoginjama Edito Garčević Koželj in Tatjano Vasle. Repertoar zbora je sestavljen žanrsko in stilno raznoliko od renesanse do sodobne glasbe. V zadnjih treh letih je zbor naročil skladbe eminentnim slovenskim skladateljem, kot so Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec, Matej Kastelic, Klara Mlakar in Jan Triler, katerih skladbe zbor z velikimi uspehi promovira na koncertnih in tekmovalnih odrih v Sloveniji in tujini. Zbor se je z velikimi uspehi predstavil na mednarodnem tekmovanju v Talinu (Estonija, 2015), kjer je v kategoriji komornih zborov dosegel drugo in med mešanimi zbori tretje mesto, veliko nagrado v Moskvi (Rusija, 2016), prvo mesto med mešanimi zbori in bil najvišje uvrščeni zbor slovenskega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru (Slovenija, 2016), drugo mesto na mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus v Mariboru (Slovenija, 2017), prvo mesto v polifoniji in drugo mesto v folklori na mednarodnem tekmovanju v Tolosi (Španija, 2017) in prvo mesto na mednarodnem tekmovanju v Corku (Irska, 2019). Zbor se je uspešno predstavil na abonmajskih koncertih in festivalih po Sloveniji ter tujini: Stockholm (Švedska, 2016), Borja, Ordizia, Getxo, Doneztebe (Španija, 2017), Mednarodni zborovski festival v Baslu (Švica, 2018),  Tajpeju (Tajvan, 2018) in Pekingu (Kitajska, 2018), Europa cantat, Ljubljana (Slovenija), Mito festival, Torino (Italija, 2021), Tours (Francija, 2022), Budimpešta (Madžarska, 2022)…

 
MLADINSKI PEVSKI ZBOR GLASBENE ŠOLE KOPER
Zbor je bil ustanovljen leta 2004 na pobudo Maje Cilenšek. V času svojega delovanja je na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih prejel zlata priznanja, prve nagrade in osvojil prva mesta. Od svojega nastanka je reden gost Mednarodnega zborovskega festivala Koper. Sodeloval je s Simfoničnim orkestrom in Big Bandom RTV Slovenija, Obalnim komornim orkestrom ter drugimi priznanimi slovenskimi glasbeniki. Z njimi je nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma,  Slovenski filharmoniji v Ljubljani ter na drugih pomembnih slovenskih glasbenih odrih. Februarja 2014 je bil kot edini slovenski zbor povabljen na festival sodobne zborovske glasbe Styria Cantat v Gradcu (Avstrija), večkrat pa se je predstavil tudi na festivalih v Italiji (Chiavenna, Padova, Trieste, Bergamo). Zbor se lahko pohvali s številnimi prvimi izvedbami skladb sodobnih slovenskih avtorjev, kot so Uroš Rojko, Ambrož Čopi, Bojan Glavina, Matej Bonin in Andrej Makor. Aprila 2013 je v okviru Založbe kaset in plošč RTV Slovenija izšla njegova zgoščenka “Pesmi na dlani”.

 
Sobota, 25. marca 2022, ob 18:30

AMBROŽ ČOPI – POGOVOR S SKLADATELJEM IN PREDSTAVITEV ZGOŠČENKE
Ob skladateljevi 50. obletnici

 Sobota, 25. marca 2022, ob 20. uri

KONCERT
Ob.50 obletnici skladatelja Ambroža Čopija
Generalni pokrovitelj koncerta ZKD Koper

AKADEMSKI PEVSKI ZBOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM
Ambrož Čopi, dirigent
Ambrož Čopi (1973)
MISSA SPEI / MASS OF HOPE (Mašni ordinary) – 2022

 • Kyrie eleison
 • Gloria
 • Sanctus
 • Benedictus
 • Agnus Dei

Karin Luin, klavir
Tim Lindič, bobni
Ambrož Čopi (1973)
TOTA PULCHRA ES (antifona) – 2019

VIKRA – VOKALNA SKUPINA GLASBENE MATICE TRST
Petra Grassi, dirigentka
Ambrož Čopi (1973)
MAGNIFICAT (Luka 1:46b-55) – 2009
Paolo Leonardi, bariton
Martina Salateo, klavir
Ambrož Čopi (1973)
I BELIVE (Anon.) – 2019
Prva izvedba v Sloveniji

MEŠANI PEVSKI ZBOR OBALA KOPER
Andrej Makor, dirigent
Ambrož Čopi (1973)
ISTRSKE LJUDSKE – 2011/3

 • Kemu si dala rožice (ljudska iz Kaštela v Istri)
 • One tri naranče (istrska ljudska iz Brkinov – Gojaki)
 • Plovi mi, moj brode (istrska ljudska)
 • Na samanj (istrska ljudska)
 • Dajte novici na kolač (ljudska iz Sv. Petra v Istri)

 

DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR GLASBENE ŠOLE KOPER
Maja Cilenšek, dirigent
Ambrož Čopi (1973)
TWO SACRED HYMNS – 2016
– Sing Joyfuly to God our strenght (Psalm 81:1-4)
– Cantate Domino…omnis terra (Psalm 95:1ab, 2a & Psalm 97:1b,4b,5b)
Ambrož Čopi (1973)
DUE PEZZI SACRI – 1994/95
– Ave Maria (Luka 1:28,42)
– Pater noster (Matej 6:9b-13a)
Ambrož Čopi (1973)

ALLELUIA. LAUDATE DOMINUM OMNES GENTES (Psalm 116:1) – 2016
Ambrož Čopi (1973)
MISSA AMORIS / MASS OF LOVE (Mašni ordinary) – 2023

 • Kyrie eleison
 • Gloria
 • Sanctus
 • Benedictus
 • Agnus Dei

  Prva izvedba
Matjaž Zobec, klavir
Tim Lindič, bobni

KOMORNI ZBOR KGBL
Ambrož Čopi, dirigent
Ambrož Čopi (1973)
ARISE MY LOVE, MY BEAUTIFUL ONE (Pesem pesmi ) – 2022
Ambrož Čopi (1973)
MISSA LAETITIAE / MASS OF JOY (Mašni ordinary) – 2022

 • Kyrie eleison
 • Gloria
 • Sanctus
 • Benedictus
 • Agnus Dei

  Prva izvedba var. za mešani zbor
Lucija Lorenzutti, klavir
Jon Poljanec, kontrabas
Lovro Bone, bobni

 
AKADEMSKI PEVSKI ZBOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM
Zbor deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) vse od ustanovitve leta 2004. V zboru poje približno 40 študentk in študentov Univerze na Primorskem (UP) ter drugih zborovskih zanesenjakov. Repertoar zbora je stilno raznolik, posebna pozornost pa je namenjena naročilom in izvedbam novitet najmlajše skladateljske generacije. Zbor svoje delo z velikimi uspehi predstavlja na koncertih in tekmovanjih doma in v tujini (Varna, Derry, Krakov, Cantonigros, Vilna, Prijedor, Preveza…) od koder se vselej vrača z najvišjimi priznanji, izdal pa je tudi osem zgoščenk (APZ UP – v živo, Mysterium, Mozaiki, Istrantico, Tebe poem, Sonority, Fantazije in Lux). Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije je zboru za izjemne dosežke leta 2010 podelilo naziv status društva v javnem interesu, leta 2016 pa mu je JSKD RS podelil Gallusovo plaketo.

VIKRA – VOKALNA SKUPINA GLASBENE MATICE TRST
VIKRA – vokalna skupina Glasbene matice je nastala leta 2014 v Trstu na pobudo Petre Grassi, zmagovalke in nagrajenke mnogih priznanih dirigentskih in zborovskih tekmovanj. Skupina deklet, ki jih povezuje ljubezen do lepo odpete slovenske pesmi, zvokovno in muzikalno raste skupaj z dirigentko ter je tudi zaradi domišljenih koncertov in prefinjenega izbora skladb postala najvidnejši vokalni sestav v Furlaniji – Julijski krajini. Skupino sestavljajo slovenski in italijanski pevci iz Trsta, Gorice, Vidma, Benetk in Ljubljane. Skupina s kontratenoristoma izvaja bogat repertoar skladb za visoke glasove iz obdobij renesanse, romantike in sodobnosti italijanskih in slovenskih skladateljev, med njimi veliko prvih izvedb. VS Vikra je prejela številna priznanja in nagrade, kot so prva nagrada na Državnem zborovskem tekmovanju Guido d’Arezzo (2017), prva nagrada na Državnem tekmovanju Trofeo Città di Vittorio Veneto (2017), grand prix in posebna nagrada na Deželnem zborovskem tekmovanju FJK Corovivo. V sklopu tematskih koncertov Sozvočenja 2018 je prejela prvo nagrado za najboljši projekt in izvedla koncert v Slovenski filharmoniji. Maja 2019 je na Državnem zborovskem tekmovanju mladinskih zborov Il Garda in Coro osvojila absolutno prvo nagrado tekmovanja in dve posebni nagradi. Med vidnejše nastope skupina uvršča koncert v sklopu abonmajske sezone tržaškega koncertnega društva Società dei concerti v operni hiši Teatro Verdi v Trstu (2019), nastop na Festivalu dežel na povabilo Ansambla Mousikè (2019, Milano) in nastop na Festivalu Razsvetljenje v minoritski cerkvi v Mariboru (2019). Vikra redno sodeluje na zborovskih seminarjih (Glasbena matica, JSKD Nova Gorica) in prireja zborovodske delavnice s priznanimi strokovnjaki (Stojan Kuret, Matjaž Šček, Luca Scaccabarozzi, Silvana Noschese, Roberto Brisotto, Tamara Stanese). Pevci se vokalno izobražujejo s sopranistko Martino Burger.

 
MEŠANI PEVSKI ZBOR OBALA KOPER
Mešani pevski zbor Obala Koper je nastal leta 1977 na pobudo ustanovnega zborovodje Mirka Slosarja, ki je združil mlade primorske pevce v novo, ambiciozno zasedbo. Skozi čas je taktirko prevzelo več pomembnih zborovodij, kot so Walter Lo Nigro, Ambrož Čopi, Maja Cilenšek in Sebastjan Vrhovnik, v svoje peto desetletje pa se je zbor odpravil skupaj z novim umetniškim vodjo, priznanim skladateljem, solo pevcem in zborovodjem Andrejem Makorjem. Kar 12 zlatih plaket z državnega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru in številne najvišje nagrade in priznanja z mednarodnih tekmovanj pričajo o nenehnem prizadevanju Obale za kakovostno poustvarjanje raznovrstne glasbene literature. Med zadnjimi uspehi je zbor ponosen na 1. nagrado v dveh kategorijah in osvojeno veliko nagrado tekmovanja CorAmare v Italiji leta 2019. Pred slovenskim občinstvom pa se je istega leta Obala predstavila na regijskem zborovskem tekmovanju v Postojni, kjer je poleg zlatega priznanja z odliko prejela kar pet posebnih priznanj. Poleg tega so pevcem posebej pri srcu številni projekti, ki so jih izvedli širom po Sloveniji, in na Mednarodni zborovski festival Koper, ki letos zveni v svoji 14. različici. Ob tekmovalni žilici ima tako Obala tudi vlogo pomembnega promotorja kulturnega utripa na Primorskem, saj z organizacijo številnih koncertov in v preteklih sezonah tudi natečajev za zborovske skladbe ter mojstrskih tečajev dirigiranja s priznanimi slovenskimi dirigenti krepi in poglablja vlogo zborovskega petja tako med strokovnim kot splošnim občinstvom.

DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR GLASBENE ŠOLE KOPER
Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper je zrasel iz Mladinskega zbora Glasbene šole Koper. Pod vodstvom Maje Cilenšek deluje od leta 2010. Večkrat je povabljen na zborovske festivale v Italijo, Avstrijo in Slovenijo. Na mednarodnem tekmovanju  »Citta di Rimini« (Italija) se je v letu 2012 uvrstil na drugo mesto. Istega leta se je udeležil mednarodnega tekmovanja »Varsovia Cantat« v Varšavi in prejel 1. nagrado v kategoriji dekliških zborov. Julija 2015 se je udeležil mednarodnega tekmovanja »Incanto Mediterraneo« v Milazzu. V kategoriji odraslih zborov si je prislužil zlato priznanje in  2. mesto ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Septembra 2017 je na zborovskem tekmovanju »International Baltic Sea Choir Competition« v Latviji osvojil 95 točk in 2. mesto ter prejel nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe Lux Aeterna Erika Ešenvaldsa. Isto leto je bil absolutni zmagovalec primorskega regijskega tekmovanja v Postojni. Oktobra 2019 se je udeležil mednarodnega tekmovanja »Flanders« v Belgiji, osvojil 1. mesto v kategoriji ženskih zborov ter posebno priznanje za najboljše ocenjeni zbor celotnega tekmovanja. Zbor se ponaša s krstnimi izvedbami skladb priznanih slovenskih skladateljev, kot so Uroš Rojko, Ambrož Čopi, Bojan Glavina, Tadeja Vulc, Matej Bonin, Andrej Makor, Tine Bec …

KOMORNI ZBOR KGBL
Razcvet zborovskega gibanja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani se je začel leta 2010, ko je skladatelj in dirigent Ambrož Čopi prevzel vodstvo zbora. Po štirih letih rastoče kvalitete in visokih uvrstitvah na tekmovanjih je bila sprejeta odločitev, da se zbor razdeli v dve skupini. Zbor KGBL, katerega člani so vsi, ki ne obiskujejo šolskih orkestrov, in Komorni zbor KGBL, ki ga sestavlja približno 40 pevcev, ki si želijo večjih izzivov, nadgradnje vokalnotehničnih znanj in petja zahtevnejše zborovske literature na višji kakovostni ravni. V zadnjih treh letih so bili asistenti dirigenta Petra Jerič, Tine Bec, Evgen Bibianko, Tom Varl, Lara Willewaldt in Rebeka Dobravec. Komorni zbor redno sodeluje z vokalnima pedagoginjama Edito Garčević Koželj in Tatjano Vasle. Repertoar zbora je sestavljen žanrsko in stilno raznoliko od renesanse do sodobne glasbe. V zadnjih treh letih je zbor naročil skladbe eminentnim slovenskim skladateljem, kot so Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec, Matej Kastelic, Klara Mlakar in Jan Triler, katerih skladbe zbor z velikimi uspehi promovira na koncertnih in tekmovalnih odrih v Sloveniji in tujini. Zbor se je z velikimi uspehi predstavil na mednarodnem tekmovanju v Talinu (Estonija, 2015), kjer je v kategoriji komornih zborov dosegel drugo in med mešanimi zbori tretje mesto, veliko nagrado v Moskvi (Rusija, 2016), prvo mesto med mešanimi zbori in bil najvišje uvrščeni zbor slovenskega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru (Slovenija, 2016), drugo mesto na mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus v Mariboru (Slovenija, 2017), prvo mesto v polifoniji in drugo mesto v folklori na mednarodnem tekmovanju v Tolosi (Španija, 2017) in prvo mesto na mednarodnem tekmovanju v Corku (Irska, 2019). Zbor se je uspešno predstavil na abonmajskih koncertih in festivalih po Sloveniji ter tujini: Stockholm (Švedska, 2016), Borja, Ordizia, Getxo, Doneztebe (Španija, 2017), Mednarodni zborovski festival v Baslu (Švica, 2018),  Tajpeju (Tajvan, 2018) in Pekingu (Kitajska, 2018), Europa cantat, Ljubljana (Slovenija), Mito festival, Torino (Italija, 2021), Tours (Francija, 2022), Budimpešta (Madžarska, 2022)…