Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, PiNA ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Koper v drugi polovici aprila nadaljujejo z izobraževanji z različnih področij. Njihov namen je nevladnim organizacijam ponuditi podporno okolje za izboljšanje svoje dejavnosti, obogatitev njihovih članov z novimi znanji in vsebinami ter jim pomagati pri prilagajanju njihovega delovanja na digitalnem področju.

Izobraževanja so osnovana kot zaključene celote, ki se medsebojno vsebinsko dopolnjujejo, vsi zainteresirani pa se jih lahko udeležijo tudi posamično, glede na potrebe in želje posamezne nevladne organizacije.

Tema izobraževanja: Osnovno vodenje organizacije
Namen izobraževanja:
na delavnici bomo raziskovali, kaj pomeni dober vodja, kaj so pomembni vidiki kakovosti, ki so ključni za razvoj organizacije. Kaj je poslanstvo, kaj vizija in kaj strategija organizacije ter kako se mrežiti s ključnimi akterji v okviru tematike, s katero se ukvarjajo. Dotaknili se bomo skupinske dinamike in kako kot vodja ustvariti ustrezno delovno okolje za zaposlene in prostovoljce.

PRIJAVA je obvezna na spletnem obrazcu, ki ga dobite TUKAJ, do torka, 20. 4. 2021.
Izvedba izobraževanja: spletna platforma ZOOM – povezava bo posredovana udeležencem na dan dogodka.

Predavateljica: Maja Drobne – PiNA
O predavateljici: je vodja projektov na PiNI, kjer vodi in organizira različne izobraževalne in participativne delavnice, ki spodbujajo aktivno državljanstvo. Je članica bazena trenerjev Mladinskega sveta Slovenije in MOVITa, Nacionalne agencije programa Erasmus+. S trenerstvom se ukvarja že več kot 10 let na različnih področjih projektnega vodenja, vodenja organizacij, mednarodnih mobilnosti in spodbujanja dialoga med odločevalci in različnimi skupinami zainteresirane javnosti.

Celoten program izobraževanj.

Več informacij glede vseh izobraževanj lahko dobite na: kultura@visitkoper.siinfo@sticisce-iskra.si in oi.koper@jskd.si.