Marco De Biasi je skladatelj, interpret-kitarist, slikar in performer, ki v svojem umetniškem delovanju raziskuje področje sinestezije. V multimedijskem ustvarjanju v harmonični simbiozi sobivajo glasba, barva in gibanje. Ustvaril je sistem fono-kromatike, ki temelji na odnosu zvoka in barve. V tem duhu je leta 2010 spodbudil umetniško gibanje SIN-E. Svoje ideje je leta 2018 v obliki Manifesta Fonokromatika predstavil v Muzeju sodobne umetnosti MACRO v Rimu.
Njegova dela nastajajo na prav poseben način: osnovna ideja se prepleta med kompozicijami, videi, slikami ter posebnimi rokopisi, kjer se na veliki površini grafični in glasbeni znaki združijo v eno.
Svoje koncertno kitarsko delovanje je moral, zaradi mišične distonije, prekiniti za daljše obdobje. Z uspešnim zdravljenjem je zaključil leta 2002 na Institut de l’Art, Medicina & Fisiologia v Kataloniji.
Prejel je 26 prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih (13 kot kitarist in 13 kot skladatelj). Leta 2018 je na uglednem kitarskem dogodku 23° Convegno Internazionale di Chitarra v Aleksandriji prejel priznanje za kompozicijo Chitarra d’oro.
Glasbeniki svetovnega slovesa, kot so: Edin Karamazov, Pavel Steidl, Giampaolo Bandini in Godalni kvartet Cremona, izvajajo De Biasijeva glasbena dela v Evropi, Ameriki, na Kitajskem in Japonskem. Njegove skladbe so izdale priznane založbe: Chantarelle, Ut Orpheus, EMEC-Editorial de Musica Española Contemporanea, Sinfonica, Ava Musical Edition.
Marco De Biasi je od leta 2012 D’addario promotor.
Več o umetniku: www.marcodebiasi.info.

PROGRAM:
“SINOPSIE – Visual Music”
M. DE BIASI (1977)
Facing A. I
J. S. BACH (1685-1750)
Preludio & Presto BWV 995
J. S. BACH
Allemanda BWV 995
M. DE BIASI
Natura Naturans
M. DE BIASI
..of rust and bload
J. S. BACH
Sarabanda BWV 995
M. DE BIASI
Improvisation IX
M. DE BIASI
La tela di Penelope
M. DE BIASI
Kcor
M. DE BIASI
The and of an era
M. DE BIASI
Ciò di cui ho bisogno
M. DE BIASI
Ipnosi

Cena vstopnice/ticket price: 10€
Rezervacija vstopnic/Ticket booking: kitarika.vstopnice@gmail.com
Več informacij: FB Kitarika

Festival Kitarika 2023 prirejamo v sodelovanju z: Glasbeno šolo Koper, Mestno občino Koper, Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio Koper, Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Koper, ZKD MOK, Skladom Živeti s pristaniščem, Studiem Vadya, društvom EGTA in medijskim pokroviteljem Radiem Koper