Knjigarna in založba Libris ter Krajevna skupnost Pobegi – Čežarji vabita na narečni večer Áno ali enuó srce rjave farbe.

Na letošnjem tretjem in zadnjem Librisovem poletnem narečnem večeru se bodo v petek, 22. septembra 2023, ob 18. uri, pred Narodnim domom v Pobegih slišali tako pobežanski in čežaranski kakor gostujoči nograjski (podgrajski) govor, narečje Podgrada, najsevernejšega Istrskega kraja na poti v Ilirsko Bistrico, kjer niso ne Čiči ne Brčini, saj so jušto na konfini. Manjkalo pa ne bo niti glasbe, za katero bodo poskrbeli Pobežan Robert Vatovec, Čežaran Lean Kozlar Luigi in mladi Nograjac Adam Hrabar.

Nastopili bodo domačinke in domačini – David Bordon, učenci OŠ Elvire Vatovec Prade podružnica Sv. Anton pod mentorstvom Nadje Agapito, Tamara Tedesco Ljutič, Ljuba Miljušević oziroma vstani-gor komičarka Ljubaljuba, Linda Mozetič, Aurora Rakar in Maruška Zonta, Nataša Valentič Rakar in Maja Pertič Gombač, slišati bo pesmi Feruča Jakomina, Justine Tine Furlanič Tedeško in kakšno štorjico Livija Jakomina. Podgrad bosta predstavila Frane Gombač – Petrov in njegov sin Andraž Gombač, ki je malo tudi Čežaran, ter mladi pianist Adam Hrabar.

Toda kaj imajo skupnega Pobegi, Čežarji in Podgrad? Morda kot odgovor še največ pove naslov Áno ali enuó srce rjave farbe.

Prireditev je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jih sofinancira JAK RS. Prireditev je podprla tudi Mestna občina Koper.