Spodbujeni z željo po tem, da letošnje martinovanje posvetijo tudi žrtvam poplav, so v Vinakoper pripravili posebno polnitev, ki odraža solidarnost in srčnost istrskih vinarjev. Vino z imenom 15 odtenkov Istre združuje refoške 15 vinarjev Istre v posebno dobrodelno vino, ki bo na prodaj zgolj v času martinovanja in od prodaje katerega bo celoten znesek namenjen za donacijo žrtvam poplav v Sloveniji. Ta edinstvena stvaritev vabi v Vinski butik Vinakoper in hkrati napoveduje še cel kup drugega martinovega dogajanja, dva dneva rajanja in veselja ob degustacijah prvih kapljic letošnje vinske letine.

Vinarji, ki bodo sodelovali so:
Vina Mahnič, Vina Bordon, Bio Vina Montis & Eko Laura, Vina Dorjano&Robi Korenika, Vina Korenika&Moškon, Vina Krmac, Vina Kralj, Vina Zaro, Vina Štule, Vina Hreščak, Vina Santomas, Vina Markovič Franko, Vina Jogan, Vina Rojac in Vinakoper

Degustacije 15 vinarjev Istre

Tudi letošnji klasični del martinovanja v Vinakoper bo na enem mestu združil ponudbo več lokalnih vinarjev. V petek, 10. novembra, bo v prostorih Vinakoper svojo svežo letino predstavilo 15 vinarjev Slovenske Istre. Vstopnice bodo od 16. oktobra v predprodaji naprodaj v Vinskem butiku Vinakoper po ceni 20 eur, od 2. novembra naprej pa v redni prodaji po ceni 25 eur. Vstopnica vključuje gourmet prigrizek oz. degustacijski kuponček in pokušino vin ter seveda celotno dogajanje prvega dne na vseh dogajalnih točkah prostora. Med drugim bodo v popoldanskem času razglasili novega botra in botro Vinakoper ter okronali novo vinsko kraljico slovenske Istre.

Na kar štirih lokacijah bodo na voljo tudi dobrote iz Istre, gourmet prigrizki, od pljukancev in bobičev do ribjega brodeta in kuhanega pršuta v testu.

Martinova večerja z Michelinovim priporočilom

Z nazivom Michelin selection letos nagrajena restavracija KOGO bo v soboto 11. novembra postregla z nepozabno, 5-hodno večerjo z vodeno vinsko spremljavo. Poimenovali so jo »St. Martin by Kogo«, kar nedvomno obljublja kreativnost in edinstvenost okusov tamkajšnjega chefa Tilna Župevca. Za uverturo v večerjo bo poskrbljeno z ogledom vinske kleti Vinakoper in degustacijo mladega vina, v izbranih kapljicah pa se bo uživalo tudi ob vsakem krožniku prazničnega menija.

Cena celotnega doživetja, ki vključuje tudi vino presenečenja, na osebo znaša 70,00 eur, svoje mesto pa lahko rezervirate v restavraciji KOGO, po telefonu na 051 261 726, ali po mailu na naslov info@kogo.si.