Tematika razstave je osredotočena na osamljenost subjekta v sodobnem potrošniško naravnanem svetu. Ta svet se ponaša z bliščem dobrin in masovno blagovno proizvodnjo. V tem vrtincu bogastva pa pozabljamo na naš planet, ki nam že daje skoraj “apokaliptične” signale. Požari, neurja, poplave, jedrske nesreče … Lakota, revščina, obup in smrt na eni strani, v nekem tretjem svetu, ki pa se nam bliža z vrtoglavo hitrostjo.

Bliža se Nam, v naši coni ugodja; speči v naši nespečnosti sanjamo, sanje obilja v Matrixu, ki nas navidezno varuje pred realnim, pisanim z velikim R.

O avtorici:
Rojena 3. 11. 1978, v Kopru, diplomirana slikarka, na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Končala tudi dva letnika Umetnostnozgodovinske dediščine Sredozemlja na FHŠ, v Kopru. Trenutno študira na drugi bolonjski stopnji in sicer Zgodnje učenje na PeF UP. V 20-ih letih slikarskega delovanja pripravila več samostojnih slikarskih razstav, prakso iz umetnostno zgodovinskega področja pa opravila v Kapadokiji na Unescovem site-u.

Razstava je postavljena na ogled v atriju Središča Rotunda, Destradijev trg 11, vsak delavnik med 9. in 15. uro.
Vstop je prost.