Odmik od otipljivega, racionalnega, pragmatičnega – namesto tega preseganje izkustva, zavesti. Paše vsake toliko, a?
Priložnost za to početje boste imeli na zadnjo januarsko soboto, ko bodo prag CMK-ja prestopili trije MVP-ji lokalne transcendentalne glasbene scene; Listening Circuits, Bregove Dere in SPIRAL MIND.

🌀 SPIRAL MIND 🌀

SPIRAL MIND delujejo kot preplet električne kitare in sintetizatorjev idejnega vodje Manuela Brajnika, basa in sintetizatorjev Roka Babiča, znanega tudi pod ustvarjalnim imenom Rochwald ter tolkal ritmičnega mojstra Gaja Bostiča. Skupina mojstrsko meša vplive elekronske glasbe, progresivnega rocka, afriške ritmike, jazza in drugih zvrsti v morje večžanrskih tokov ter skozi valove različnih glasbenih idej naznanja svoj odpor do razvrščanja in predalčkanja.
Na temeljih dveh EP-jev in dveh dolgometražcev SPIRAL MIND gradijo kompozicije polne tako hipnotičnih in lebdečih instrumentalnih miselnih izpovedi kot tudi dinamičnih zagonov, skladb, ustvarjenih za divji ples, ki pa vendarle terjajo pozorno spremljanje ritmičnih sprememb.
/ electronic / progressive / rock / afrobeat / jazz /

Hexagon Valley: https://www.youtube.com/watch?v=QGRngooOM6E
Lagos: https://www.youtube.com/watch?v=jSQtnsofv4w

Push it: https://www.youtube.com/watch?v=fVq4z9STmPk

🌊 BREGOVE DERE 🌊

Zametki zasedbe segajo v leto 2018, ko so se začele kopičiti ideje, takrat še solo projektu Matjaža, ki se je usmeril drugam od takrat matičnih Meduzalem. Osnovna ideja je bil koncept akustične in bolj organske glasbe z osnovo klasične kitare, bobnov, basa in tolkal. Kmalu zatem se je priključil bobnar Robi, sicer zelo dejaven v Kombu C Zlatka Kaučiča. Kot duo sta ustvarila osnove za vsaj pet daljših kompozicij. Čez čas se jima je pridružil Matej na električni kitari, ki je doprinesel harmonsko in zvočno pestrost. Po daljšem iskanju, so povabili basista Timija, ki z Robijem dlje časa igrata v skupnih zasedbah. Kot kvartet so začeli intenzivno pripravljati skladbe za prvenec in seveda žive nastope. Iz ideje gostujočega glasbenika se jim je pridružil še Jure na violini, ki je pred mnogimi leti z Matjažem ustvarjal v bandu Suisound in v prvotni zasedbi Meduzalem. Trenutno je aktiven v free duu Interrupted System Call. V sedanji postavi glasba Bregove dere dobiva naposled organsko formo kreature, ki se še prebuja, si vzame svoj čas in prostor, da zadiha.

https://bregovedere.bandcamp.com/album/tok-misli-ogledalo
https://www.facebook.com/profile.php?id=100094004536817

🔌 LISTENING CIRCUITS 🔌

Skupaj bi lahko poslušali sušenje morskih alg.”

Androginske Sanje so elektroakustični in participatorni performans, ki ga navdihujejo ideje kibernetike. Kibernetiko lahko opredelimo kot “preučevanje interakcije med človekom in strojem, ki ga vodi načelo, da lahko številne različne vrste sistemov preučujemo po načelih povratnih informacij, nadzora in komunikacije”.
Performans bo predstavljal ustvarjanje varnega prostora, v katerem se bo poskušala vzpostaviti  komunikacija med udeleženci, s čimer bodo zabrisane meje med občinstvom in predstavo.  Izvajala se bo s pomočjo naključnih predmetov in diy elektroniko, pri čemer bodo vsi udeleženci vabljeni k interakciji (brez obveznosti). Vabljeni bodo, da prisluhnejo drug drugemu in raziskujejo svoj notranji in zunanji svet, ob zavedanju samega sebe, drugih ljudi in fizičnega prostora. Cilj je ustvariti varno, igrivo in pronicljivo okolje, v katerem zvenenje in poslušanje usmerjata interakcijo med ljudmi.

💸 VSTOPNINA 💸
mladi do vključno 30. leta: 7€
ostali: 10€