V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokratni gost Mitja Bitenc, dolgoletni kuhar, lastnik dveh uspešnih vegetarianskih restavracij v Ljubljani: Radha Govinda in Mandala.

Njihova kuhinja temelji na ajurvedskih osnovah, s pridihom mediteranske in klasične kuhinje, zato se na jedilniku najde za vsakogar nekaj. Hrana, pripravljena v njihovi restavraciji, je energijsko očiščena in prosta karme. Vsi zaposleni kuharji so dolgoletni vegetarijanci z bogatimi izkušnjami na kulinaričnem, kot tudi na duhovnem področju. Pri njih pripravljena hrana je polna ljubezni in pozitivne energije.

Hrane ne pripravljajo samo zato, da jo prodajajo, temveč jim je zelo pomembno, da je hrana pripravljena s srcem. Mitja bo na delavnici razložil, kako zaužiti hrano na 3 energijskih nivojih. To je tudi njegovo poslanstvo – širiti znanje o hrani, pripravljeni na tak način.

Mitja bo na delavnici pripravil indijsko tradicionalno jed KITRI: rižoto z rumeno mung dhal lečo, korenčkom, cvetačo, peteršiljem in izbranimi začimbami.

Mitja Bitenc

Mitja Bitenc je vodja restavracije Mandala in Radha Govinda. Že kot otrok je zelo rad kuhal, v najstniških letih pa je kot menih veliko potoval in raziskoval vedsko kulinariko. Predvsem so ga pritegnile začimbe, njihova uporaba in dobrobit. Vodil je restavracijo v Torontu, kuhal v Stockholmu in v Sloveniji delal kot glavni kuhar v vegi restavracijah Hestija, Vegedrom, pekarni Lakšmi in Pangea Natura, piceriji Hollyfod, cateringu Okusno Mobilno,… Leta 2003 se je podal na svojo samostojno pot in začel s kuharskimi tečaji, ki jih organizira še danes. Leta 2008 je odprl restavracijo Govinda’s – sedaj Radha Govinda, leta 2016 Street food v BTC-ju in 2019 vegansko restavracijo Mandalo.

Prispevek 10 eur, plačilo preko TRR Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino, imate dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekala preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 19.00 uri (trajanje cca. 90 min).
Prijave obvezne do sobote, 10. 4., do 12.00 ure na centerdih@gmail.com. Po prejetju plačila boste preko maila prejeli link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekala delavnica. Ob prijavi prejmete recept za jed, ki jo bo Mitja pripravil.