Vabljeni na drugo predavanje pomladnega cikla, ki bo v četrtek, 18. februarja 2021, ob 18. uri. Predavanje bo potekalo preko spleta.

Čuječnost usmerja našo pozornost v trenutek tukaj in sedaj, pri čemer je ključna tudi prijaznost, ki jo ob tem gojimo do sebe. To so spretnosti, ki so zelo pomembne v stresnih situacijah, kjer smo pogosto ne le kritični do sebe, temveč tudi do svoje okolice. Zavedanje, da imamo moč nad upravljanjem naših čustvenih odzivov je ključna za dobro soočanje s takimi situacijami. V aktualni krizi povezani z virusom covid-19 so zaradi tesnega sobivanja z drugimi ljudmi takšne spretnosti še bolj pomembne. Na srečanju bomo spoznali tehnike čuječnosti in jih uporabili pri sebi.

Izr. prof. Vita Poštuvan, univ. dipl. psih. je na Univerzi na Primorskem namestnica vodje Slovenskega centra za raziskovanje samomora in vodi klinično-raziskovalno delo. Intenzivno se ukvarja s preučevanjem in preprečevanjem samomorilnega vedenja in promocijo duševnega zdravja, z implementacijo novih preventivnih programov v Sloveniji in klinično-svetovalnim delom.

Cena predavanja je 8 €.

Obvezna prijava na sredisce-rotunda.si.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si.