Poletje 2020 v destinaciji Koper zaznamuje vsakodnevni program z gledališkimi večeri, uličnimi predstavami, glasbenimi festivali in koncerti ter drugim zanimivim dogajanjem.
Ob koncih tedna pa utrip v mestu še dodatno popestri Istrska tržnica tik ob morju.

Istrsko tržnico lahko obiščete vsak petek, soboto in nedeljo, med 17. in 23. uro.

Na trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) v lesenih hiškah istrski ponudniki prodajajo svoje izdelke in pridelke, kot so domače sadje in zelenjava, suho sadje, vloženo sadje in zelenjava iz lastne pridelave, domače marmelade, kompoti in drugi sorodni izdelki ter začimbe in dišavnice, vino, oljčno olje in drugi gastronomski zakladi slovenske Istre.

Sicer so ob ponedeljkih na programu Poletni koncerti v Taverni, ob torkih je Martinčev trg kot tradicionalno v znamenju Poletnih gledaliških večerov, ob sredah se na Kapodistriasovem trgu nadaljuje Festival Poletje z biseri, srede zaznamuje tudi Otroški poletni gledališki vrtiljak, četrtke, petke in sobote pa Alpe Adria PUF festival. Ob sobotah je na sporedu tudi Homo na plac, ob nedeljah pa Glasbeni utrinki Kopra. Vse do konca avgusta nam bo družbo delal tudi Primorski poletni festival. V začetku avgusta bo dogajanje popestril Frivolus, sredi avgusta Summer Afro Latin (Teden kubanskih plesov in kulture), Viva la pasta, Folkest, konec avgusta pa še Oživela ulica. V začetku avgusta in začetku septembra nas čaka še Marezijazz.