Vabimo vas, da se nam pridružite na večeru čarobne tradicionalne kitajske glasbe v izvedbi Orkestra Univerze v Nanjingu.

Nastopajoči nas bodo očarali s pestro paleto klasičnih kitajskih skladb in nepozabnih melodij. Veselimo se, da bomo svojo ljubezen do glasbe in azijske kulture lahko delili z vami.

Orkester tradicionalne kitajske glasbe Univerze v Nanjingu, ustanovljen leta 1996, sestavljajo dodiplomski in podiplomski študenti različnih družboslovnih smeri. Orkester ima celoten spekter glasbil in sicer godala, brenkala, pihala in tolkala ter večinoma izvaja tradicionalno klasično kitajsko glasbo v obliki nastopa celega orkestra ali solo nastopov virtuozov in skupine izvajalcev.
Cilj orkestra je “spodbujati kitajsko kulturo, predvsem tradicionalne zvrsti kitajske glasbe, dosegati visoke standarde v umetnosti, razvijati kakovostno izobraževanje in prikazovati dosežke uspešnih študentov”.
Zaradi odličnega izvajanja tradicionalne kitajske glasbe je orkester gostoval v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, Nemčiji, Rusiji, Kanadi, Avstraliji, Čilu, Peruju, Japonskem, Južni Koreji, Singapuru, Maleziji in v drugih državah, kot tudi na Tajvanu, v Hongkongu, na Macau in v drugih kitajskih regijah. Kot eden najboljših univerzitetnih orkestrov od leta 2009 redno gostuje v različnih Konfucijevih inštitutih in učilnicah po vsem svetu, kjer je imel že več kot 100 nastopov.

Koncert organizira Konfucijeva učilnica Koper na UP FHŠ, v sodelovanju s Konfucijevim inštitutom v Ljubljani.